Pancakes

Els pancakes són força coneguts arreú del món gràcies a la televisió i a les pel·lícules nord-americanes, però no estan gaire estesos com a menja habitual a casa nostra. Per seguir la tradició dels esmorzars especials de cap de setmana, el passat dissabte vaig preparar uns pancakes.

La seva elaboració és senzilla, molt semblant a les crêpes franceses. La diferència és que la massa ha de quedar més espessa i no pas líquida.

2 tasses de farina
1 cullerada de sucre
4 cullerades de llevat químic
1 culleradeta de sal
2 ous, lleugerament batuts
1 tassa i mitja de llet
1/4 de tassa de mantega fosa

Barrejar els ingredients secs en un bol. Barrejar els ous amb la llet i la mantega i afegir al bol a poc a poc, removent lentament mirant de no fer grumolls. Jo ho deixo una estoneta que reposi a un lloc càlid i donar temps a que el llevat faci la seva feina, una mitja horeta.

Escalfar una paella amb una miqueta de mantega, però poqueta, i quan sigui calenta posar-hi una petita quantitat de la massa. La quantitat depèn del tamany que volguem que tinguin els pancakes. Quan es comencin a fer bombolles i les vores s'assequin voldrà dir que ha arribat el moment de donar la volta als pancakes.

Nosaltres els vam menjar amb nutella i amb salses de iogurt i de melmelada de préssec, tot i que també es poden prendre amb mel, caramel, mantega, fruits secs...

I per acabar... aquest vídeo titulat Pancakes! molt divertit, però on el personatge fa crêpes...



Comentaris

ChetoCheta ha dit…
umm que buena pinta estos pancakes de chocolate!!
Ro ha dit…
He de fer-los! em van encantar als USA però no els he fet (crec que fa temps vaig comprar un preparat q ja ho tenia tot fet). A veure si compro sirop d'arç i en faig! T'han sortit perfectes!

Entrades populars