El sandwich de tonyina del Lamplighter Inn

 

 

"Diane, 11:30 AM, Februray 24th. Entering the town of Twin Peaks. Lunch was, uh, $6,31 at the Lamplighter Inn. That's on highway 2 near Lewis Fork. That was tuna fish sandwich on whole wheat, slice of cherry pie, and a cup of coffee. Damn good food if you're ever up this way. That pie's worth a stop."

Comencem aquest viatge gastronòmic per Twin Peaks amb el pilot de la sèrie, un capítol que ens proporciona informació sobre els gustos a l'hora de menjar d'alguns dels seus protagonistes, com per exemple, que al darrer sopar de la Laura Palmer hi havia espàrrecs i no li agraden; o que a l'hotel Great Northern hi ha una colla de noruecs als qui Ben Horne, el propietari, anomena 'cheese eaters' és a dir, menjadors de formatge.

El capítol comença a l'hora d'esmorzar. Pete Martell, marit de la Catherine, vinculada a la serradora, és qui descobreix el cadàver de la Laura Palmer. Simultàniament, la mare de la difunta la crida perquè baixi a esmorzar, però ja sabem que no ho farà.


Un cop descobert el cadàver i engegada la maquinària policial, arriba l'agent especial Dale Cooper. De camí a Twin Peaks, grava un àudio a la seva secretària Diane, on li explica que ha parat a esmorzar al Lamplighter Inn, que es troba a l'autopista 2 a prop de Lewis Fork. Hi ha menjat un entrepà de tonyina amb pa integral, un tall de pastís de cireres i una tassa de cafè. Tot li ha costat 6,31$ i ha gaudit molt de la qualitat del menjar.


Tot i que el pastís de cireres ha emocionat especialment l'agent Cooper, com el veurem més endavant en molts episodis, ja que és la menja icònica de la sèrie, avui ens aturarem en l'entrepà de tonyina.
El 'tuna sandwich' o 'tuna salad sandwich' és un clàssic dels entrepans americans. Consisteix en farcir un parell de llesques de pa de motlle (preferentment integral o de cereals de gust intens com el sègol), amb una barreja de tonyina en conserva, envinegrats com els cogombrets, les cebes o les taperes, maionesa, mostassa i salsa worcestershire.

EL SANDWICH DE TONYINA DEL LAMPLIGHTER INN

INGREDIENTS

-200g tonyina en conserva (ja escorreguda)
-50g cogombrets en vinagre
-50g cebetes en vinagre o ceba tendra
-30g tàperes
-100g maionesa
-1cp mostassa de Dijon
-1cp salsa Worcestershire
-sal i pebre
-pa integral o pa de sègol

Comencem fent el farcit d'amanida de tonyina esqueixant aquesta, i ho posem en un bol prou ampli per poder-ho barrejar bé amb la resta d'ingredients. Afegim picats els cogombrets, les cebetes (si fem servir ceba tendra, tallar-la fina i aprofitar la tija verda) i les tàperes.
Hi sumem les salses, barregem, tastem i corregim de sal i pebre. Ho reservem ben tapat.
Les rodanxes de pa les podem fer servir fresques o les podem torrar. Si optem per aquesta segona opció, escampar-hi una mica de mantega a temperatura ambient abans de torrar el pa.
I ja només ens resta muntar l'entrepà, escampant el farcit per ambdues rodanxes, tancar i servir.

BON PROFIT!

Comentaris

Entrades populars