Llaminadures

Qui no ha menjat mai aquells ossets de goma arrebossats de sucre? O les totxanes? O les ampolles de cola? Les pegadolces? Són llaminadures molt bones, però sempre he pensat que deuen portar moltes porqueries perquè a mi particularment se'm posen molt malament a la panxa. Tampoc són gaire tranquilitzadores les notícies que han sortit últimament als diaris apuntants els aditius de les llaminadures com a responsables de la hiperactivitat.

Per això quan vaig veure al blog Las Recetas de Mamá una recepta per fer llaminadures casolanes, me la vaig apuntar per cuinar-la. És molt interessant poder fer a casa aquests productes tan industralitzats i comparar el resultat casolà. El mateix dia m'hi vaig posar i així és com ha quedat.

Ingredients

1 sobre de gelatina de sabor
2 sobres de gelatina neutra
aigua o suc o llet: el doble del volum que de gelatina de sabor
sucre: el triple de volum que de gelatina de sabor, i una mica més per arrebossar després les llaminadures

Posar els ingredients a un cassó a foc suau, vigilant sobretot que no bulli, i movent contínuament, durant uns deu minuts.

Es pinzellen amb oli de girasol motlles petits de silicona, cubiteres o una placa de silicona, i s'hi posa la gelatina, es deixa refredar i a les 12 hores es desmotlla, es talla si se li vol donar forma i es passa pel sucre.

Comentaris

ChetoCheta ha dit…
Que xuloo, esta la haré seguro!

Entrades populars