Crestes de tonyina

M'afegeixo a la proposta de la Glòria i l'Enric i he tret del prestatge el llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí de Queralt. El tenia a casa de feia molt temps, abans havia estat de la meva àvia, així que ja us podeu imaginar l'estat exterior del llibre.

L'havia fullejat per sobre, però ara n'he fet una lectura més en profunditat i he descobert receptes clàssiques, de les de tota la vida, i d'altres que podrien ser perfectament servides en restaurants de cuina de mercat o d'autor.
He escollit, però, una recepta de les tota la vida: unes crestes de tonyina.

No les havia fet mai i en sóc una gran fan, gràcies a la meva germana gran, l'Esther que les fa boníssimes. Com que ara ja no vivim juntes, les trobo molt a faltar. Així que, apali, cap a la cuina!

Per a la massa de les crestes: 250 gr farina - 1 cullerada de llevat en pols - 1 ou - 100 gr margarina - 3 cullerades d'aigua

Poseu sobre un taulell o marbre la farina juntament amb el llevat, en forma de corona, i al mig els altres ingredients i un pessic de sal; treballeu-ho primer amb una forquilla, i quan ja està ajuntat treballeu-ho amb les mans, fins que quedi una pasta fina. Feu-ne una bola i deixeu-ho reposar 10 minuts. Després, aplaneu-la amb el corró. Talleu-ne unes rodones amb un tallapastes i poseu en cada una el seu corresponent farcit.
Es mulla la part interior de la cresta a fi que en doblegar-la quedi ben enganxada i no s'obri en fregir-la; s'aixafen les vores amb una forquilla. Fregiu-les amb força oli, calent.

Per al farcit de tonyina: 125 gr de tonyina amb oli - 1 ou dur - 50 gr d'olives farcides - 1 o 2 tomàquets madurs

Es barreja la tonyina, l'ou dur i les olives, tot tallat o trinxat molt menut, i s'hi afegeix el tomàquet cru fet puré. S'amaneix amb oli i una mica de sal. Jo també hi he posat unes gotetes de tabasco.

Em van sortir 12 crestes que vaig portar al dinar del diumenge amb els pares, la germana i els cunyats.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
quina meravella! aquestes crestes es veuen cruixents i saboroses! enhorabona
Irisibula ha dit…
doncs si tenen bona pinta no us podeu imaginar el sabor, era genial, no van durar a la taula ni dos minuts!!!
bravecoast ha dit…
Iris si lees esto, sacame de la duda... ¿las crestes son empanadillas, no?
El cullerot Festuc ha dit…
Iris, molt bé que t'hagis animat a participar al MEME!!! Aquestes crestes han d'estar de mort...a més, es poden fer amb qualsevol farciment!!! Una gran aportació!!!
Petunets,
Eva.

Entrades populars