Els Porquets de Camprodon

Tot just fa una setmana que vaig anar a Camprodon. La meva millor amiga Esther em va regalar una escapada de tres dies per desconnectar i respirar l'aire tan pur de la vall, com feien abans els barcelonins amb possibles. El nostre estimat amic Joel ens va dir que si li portàvem alguna cosa, fos el còmic de Súperlópez "Los cerditos de Camprodon". Tot i que jo de petita era molt lectora dels còmics de l'editorial Bruguera, no coneixia aquestes aventures del superheroi creat per Jan. 

Doncs just el primer dia mentre passejàvem pels carrers de Camprodon, en passar per davant del Forn Sant Roc ens trobem amb un aparador ple de porquets de massapà i una reproducció de la coberta del còmic abans anomenat. Quina gràcia que ens va fer! Sí que podríem portar-li uns quants porquets de Camprodon al nostre Joel.

Així que el darrer dia, entre moltes altres menges, vam adquirir els nostres porquets al Forn Sant Roc i vam preguntar a la mestressa què havia estat abans si els porquets o el còmic? I ens va explicar que el seu sogre, propietari de l'establiment, estava fent pinyes (unes cosines germanes dels panellets de pinyons, però en versió XXL) i li va sobrar massapà. Va decidir fer uns porquets i cap a l'aparador. Van tenir tant d'èxit que es van convertir en el producte estrella de la casa. Cap a finals dels 80, el ninotaire Jan visitava Camprodon i en passar per davant de l'aparador del forn va quedar molt sorprès pels porquets, que van ser la inspiració per al còmic. Curiós, oi?

Tot seguit trobareu una comparació entre diverses localitzacions de Camprodon i les mateixes dibuixades pel Jan al còmic. Fa patxoca!


Els coneixíeu els porquets de Camprodon? I la seva història?

Comentaris

Entrades populars