Coca de llardons, de la Mireia Carbó

El dijous passat vam tenir taller amb la Mireia Carbó i molt encertadament ens va fer una coca de llardons que he reproduït per a la revetlla a casa de l'Esther i el Rubén. Va estar bé, oi?

1 làmina de pasta de full - 100 gr de llardons - sucre - pinyons - 1 ou

Piqueu els llardons una mica, millor fer-ho amb el corró que no pas amb un picador de robot perquè li podríem treure el greix.

Estireu la pasta de full amb un corró per donar-li forma rectangular. Dividiu imaginàriament la pasta de full en tres trossos i cobriu-ne la part central amb els llardons i sucre.

Doblegueu una de les bandes sobre la part central i aixafeu-la una mica amb el corró. Torneu-hi a posar llardons i sucre i tapeu-ho amb el tros de pasta restant. Aixafeu-ho una mica més amb el corró i acabeu de donar-li la forma desitjada.

Pinteu la coca amb l'ou batut i cobriu-la amb pinyons i sucre. Coeu la coca al forn a 200ºC fins que la coca estigui cuita i quedi daurada.

Aquesta recepta és molt fàcil de fer i dóna un resultat espectacular, i a banda, amb la crisi, t'estalvies uns calerons ben bons!

Comentaris

bravecoast ha dit…
uy, con bengalas ... ¿la Esther no se acojonaba? :D mwhahahah
ChetoCheta ha dit…
Yo tambien la hice y fue todo un éxito! A mís suegros y cuñados les encantó! Pensaba que sobraría pero al final se la comieron toda. Esta tarde haré más porque me han sobrado bastantes llardons!
Anònim ha dit…
Doncs sí que va estar molt bé nena, jo vaig passar una revetlla molt agradable. La coca et va quedar molt bé, però de tot el que va triomfar més va ser la coca salada: era boníssima! El Rubén ja pregunta com es fa, per a veure si m'animo o sigui, que m'ho has de dir. I sí Joel, havia bengalas y lo soporté estoicamente, un pequeño progreso en mi fobia petardil.
Esther
Gemma ha dit…
Quina bona pinta aquesta coca! Val la pena fer-la a casa, és més bona i t'estalvies uns bons calerons ;)
Va estar bé la classe amb la Mireia, oi? D'aquestes classes s'aprofiten totes les receptes!
Ester ha dit…
Una coca per quedar bé. Per cert, no és que et vulgui aixafar la guitarra, però l'altre dia van fer per TV3 un programa sobre les coques i van dir que no s'hi posessin vengales a sobre perquè desprenen plom que és molt tòxic.
Ester
bravecoast ha dit…
¡Ahí está! !Esa es mi tita Esther! El año que viene te llevo unos masclets :)
El cullerot Festuc ha dit…
Iris, t'ha quedat perfecte, i abans de llegir el comentari de l'ester pensava que molt bona idea lo de posar les vengales! :( I tant, fer les coques a casa t'estalvies molts diners (les pastisseries es passen amb els preus!) i per mi, molt més bones!!!
Petunets,
Eva.
Anònim ha dit…
Aquests de TV3 són uns "aguafiestas"! Serà pel plom que estic tan animat? Lo que no mata engorda! És estrany que Antena 3 no hagi dit res al respecte...
La cuina vermella ha dit…
Ets la reina de la coca! i tot i que diguin que és tòxic, iluminada amb les bengales és fabulosa.

Entrades populars