La Mona

Enguany ha estat el primer cop que m'he posat a fer una Mona. Sempre l'havia menjat a casa de les iaies, dels pares i després dels sogres, però l'advocat que viu a casa és molt llaminer i em va fer xantatge amb el lloguer del pis a canvi de l'elaboració d'una Mona sencera per a ell.

Els elements que la configuren són: un pa de pessic de iogurt que un cop cuit va ser obert per la meitat i farcit amb xocolata; recobert amb més xocolata desfeta i decorat amb lacasitos de colors i vuit ous, quatre de xocolata blanca i quatre de xocolata amb llet, rodejant la base a mode de collaret, conguitos. Tot de plomes de colors i pollets acaben de guarnir la Mona.

Els ous de xocolata els vaig fer jo mateixa de dues maneres diferents:

1. utilitzant ous com a motlles: cal fer un parell de forats petits a la base i a la part de dalt, agafar l'ou tapant els orificis i sacsejar amb compte per batre el seu contingut; bufar pel forat de la base per ajudar a buidar-lo, rentar amb aigua i sabó, deixar escòrrer i un cop sec tapar amb cinta l'orifici de la base i omplir de xocolata. Si voleu que sigui un ou tot de xocolata omplir-lo i deixar refredar a la nevera; si voleu que sigui buit per dins, farcir l'ou amb la xocolata justa per recobrir l'ou per dins, eliminar la xocolata excedent pel forat superior i tapar amb cinta. Deixar refredar a la nevera. Un cop freds els ous es pelen com si fossin durs i ja teniu els ous de la Mona.

2. utilitzant motlles de plàstic: omplir els motlles amb xocolata i deixar refredar. Unir les meitats fredes pintant-les amb xocolata tèbia i deixar refredar. Es pot fer tant per a ous buits com plens de xocolata.

Els pollets, el patet i conillet de xocolata i les plomes les vaig comprar a la Comercial Bolsera on per cert tenen una secció amb parament per a festes amb tot tipus de motlles de pastissos, plum-cakes, per fer pollastres i altres plats al forn, metalitzats i de paper i amb diversitat de mides.

Un tall de la Mona on es pot observar el farcit de xocolata i la marca de l'ou on es pot apreciar per on han estat enganxades les dues meitats inicials.

Per cert, avui a Dolça Catalunya: programa especial sobre la Mona!

Comentaris

ChetoCheta ha dit…
Que xula la mona! y que bien te han quedado los huevos! Nosotros ya hemos colgado la nuestra en el blog! Pásate a ver que te parece!!!
Gemma ha dit…
Això sí que és una Mona autèntica, no hi cap res més!!! Més carregada impossible :)
Té una pinta deliciosa, amb els lacasitos ha de ser un autèntic vici!

Entrades populars