Pollastre rostit
Aquesta recepta és un clàssic de la cuina catalana i un clàssic dins del receptari de la meva germanet gran, l'Esther. Encara recordo el primer dia que la va cuinar quan vivíem juntes. És un dels plats que fan divendres...
Les quantitats depenen molt dels gust de cadascú i també de les persones que vinguin a dinar. Per a 5 persones, per exemple, jo compraria un pollastre de pagès d'uns 3 kilos. En aquest jo vaig comprar un parell de quarts. També necessita 1 ceba per cap, 4 grans d'all, 3 tomàquets de penjar, julivert, vi ranci, brou clar, julivert, patates, sal i pebre.
Rostir el pollastre en una cassola, juntament amb les cebes, l'all picat i les patates tallades a daus i deixar que rossin. Quan estiguin rostits afegir el vi ranci i deixar reduir. Incorporar els tomàquets i deixar coure entre mitja hora i tres quarts. A mida que el rostit es vagi quedant sec caldrà anar afegint el brou que ha de ser calent perquè no baixi la temperatura de la cassola. S'ha d'anar comprovant el punt de cocció del pollastre perquè no quedi sec, però tampoc cru. A mida que les patates es vagin fent, s'aniran trencant deixant anar fècula que amorosirà la salsa.
Rostir el pollastre en una cassola, juntament amb les cebes, l'all picat i les patates tallades a daus i deixar que rossin. Quan estiguin rostits afegir el vi ranci i deixar reduir. Incorporar els tomàquets i deixar coure entre mitja hora i tres quarts. A mida que el rostit es vagi quedant sec caldrà anar afegint el brou que ha de ser calent perquè no baixi la temperatura de la cassola. S'ha d'anar comprovant el punt de cocció del pollastre perquè no quedi sec, però tampoc cru. A mida que les patates es vagin fent, s'aniran trencant deixant anar fècula que amorosirà la salsa.
Comentaris