Patatas bravas

Les patates braves són un clàssic de les terrasses i els bars a l'estiu, i ara que la tardor ja ens caigut a sobre, a casa ens hem acomiadat de l'estiu amb un homenatge ben "bravo". El que fa braves a unes bones patates és la salsa amb la que s'acompanya, però el mètode de fregir -les també és prou determinant.

Per fregir: pelar les patates i tallar-les a trossos mitjans, netejar-les bé, deixar-les 10 minuts en aigua per eliminar la fècula, eixugar-les bé amb un drap de cuina i fregir en abundant oli calent, a foc lent-mig perquè quedin cruixents i daurades per fora, però meloses per dins.

Per a la salsa: de salses braves n'hi ha moltes i se'n fan de moltes maneres. A mi m'agraden dues: barrejar tabasco amb un bon ketchup o ratllar mig kilo de tomàquets, reduir-lo a la paella, afegir una cullerada de vinagre, 1 culleradeta de farina i 1 cullerada de pebre vermell picant.

És clau que les patates i la salsa estiguin calentes a l'hora de portar-ho a la taula.

Comentaris

Marta ha dit…
A mi m'agraden molt amb salsa maionesa i ketchup.

Besets
Anònim ha dit…
Sí, amb maionesa i ketchup també són boníssimes, com les que venen ales xurreries!
Anònim ha dit…
Bueno, què puc dir de les braves? Si gràcies a elles vaig passar els primers moments amb en Rubén. Jo teta, de veritat, quina salivera només de veure tot això que cuines, però d'on treus el temps?
Per cert Oriol, ja he vist el teu comentari dels macarrons i sàpigues que per tornar a gaudir d'ells t'ho hauràs de guanyar, no tothom pot disfrutar dels macarrons made by Esther.
Ah, una proposta Iris, per què no fas un post dedicat a la peli Ratatouille? Com va de cuina i tot això, suposo que l'hauràs vist i sinó fes-ho, està super bé.
Anònim ha dit…
Doncs nena, encara no he pogut anar-la a veure. Poder aquest cap de setmana en una sessió de les meves, ja saps, les civilitzades, les matinals, no com les que vas tu...
Anònim ha dit…
guanyar queeeee?! millor que no et recordi que et faig un favor menjant els teus macarrons. Però per que vegis que no sóc rencoros, et permetre que me'n tornis a fer, VALE???
Anònim ha dit…
Busca patates varietat Agria al Caprabo, al·lucinaràs, no calen gaires coses, les fregeixes i prou. Són boníssimes!!!!!!

Entrades populars