Ultramarinos Marín (11/02/2022)

Finalment aconseguim quadrar agendes amb l'altra meitat de l'equip #siempregastando i la Bojana i jo ens plantem un migdia al Ultramarinos Marín. Si seguiu les cròniques dels crítics i gastrònoms de la ciutat, sabreu que el hype per l'obertura d'aquest local era enooooorme. L'antic cap de cuina del Dos Pebrots obria projecte propi... Tu diràs!

L'aspecte interior del local és de bar de tota la vida, fil musical present però a un volum moderat amb Los Chunguitos i Raimundo Amador (molt a favor) i una rebotiga amb un 'asador' que venen ganes d'instal·lar-s'hi per endrapar tot el que surti d'allà. La carta és curta, senzilla i sense formalismes, totes les elaboracions, salses, encurtits i conserves les fan ells mateixos i les propostes van canviant amb la temporada.

Demanem consell i la cambrera diu que sí o sí la patata. Al caliu i un pèl aixafada a la planxa amb llard de poc. En demanem una per tastar-la i n'acabem menjant dues més. Acompanyem amb un all-i-oli de morter, fet a mà. Me'l podria haver menjat a cullerades. L'escabetx de musclos amb el punt d'acidesa perfectament equilibrat, per sucar-hi pa, com vam fer. La carxofa es desfeia i la salsa era ben untuosa. El rap era per posar-li un pis, ben regat amb els seus sucs i posi més pa. Veiem passar un platet cap a una taula; ep, què era allò, en volem nosaltres també! Chicharrón, extra cruixent, pràcticament un torrezno. I així, van caure plat rere plat, amb el gaudi dels plats que coneixes de tota la vida però cuinats de la millor manera possible. Sense més.
Una mica desconcertades per dos preus: les patates a 4,5€ la unitat i la ració de piparres a 6€. La factura final va ser de 38€ per persona. Cal una segona visita per tastar les terrines, els embotits, les gambes i més ametlles!

Ultramarinos Marín
📍c/Balmes, 187
📞932176552

Comentaris

Entrades populars