Fòrmules magistrals, de Narcís Comadira

 


La cosa nostra: els fideus

"Els fideus són tan nostres com els espagueti italians. El que passa és que els italians han posat molta imaginació a la cosa i nosaltres més aviat poca. Però els fideus a la cassola, el rossejat o la fideuada, són ben d'aquest país, per no parlar dels fideus de l'escudella. M'agraden els fideus, què volen que els digui. I tenen, per a mi, un avantatge sobre els espagueti: que couen en el suc que els condimenten."

Per casualitat, remenant entre els prestatges de la @bibjaumefuster, vaig ensopegar amb aquesta petita joia de la gastronomia literària signada pel poeta Narcís Comadira. No us confongueu, tot i el títol, aquest no és un receptari amb mesures, temps de cocció i llista d'ingredients; és un recull de 83 textos sobre els plats de la cuina catalana i els seus productes i costums més representatius. Llegint les seves línies us cridaran les ganes de cuinar basant-vos en els vostres propis records, sensacions i llegat heretat.
*
✍️Narcís Comadira
📖Fòrmules magistrals
📚Empúries (La butxaca), 2011

Comentaris

Entrades populars