Crema de carbassa, pastanaga i un toc de papaia


M'avanço una miqueta al menú del 15 d'Els Fogons de la Bordeta perquè la seva proposta amb carbassa m'ha temptat tant que no he pogut esperar més.
La carbassa és d'aquelles verdures agraïdes i versàtils que et permeten jugar amb la combinació de dolç i salat, però jo aquest mes he anat tan de bòlid a la feina que no he innovat gaire i l'he fet servir per cuinar una crema. Bé, en realitat és una petita variació a una crema que ja vaig penjar al bloc fa un temps. Shame on me! Però la feina és la feina. A més, és una crema tan bona que me la menjaria cada dia. 

La crema original porta carbassa, pastanaga i una mica de suc de taronja. La variació que hi he aplicat és substituir la taronja per la papaia. Canvio la fruita però no el color, visca el poder del color taronja!
Com la carbassa, la papaia és molt rica en propietats saludables: afavoreix el sistema digestiu facilitant les digestions pesades, combat l'estrenyiment, és un potent aliat per als processos de cicatrització, conté alts nivells de vitamina A i C, complex B, però també potasi, magnesi, fibra i una miqueta de calci i ferro. I a sobre conté molt poques calories!
Aquest estiu ha estat la meva fruita favorita i n'he pres un quart cada dia.




250 gr carbassa - 250 gr pastanagues - 50 gr cebes - 1 gra d'all - un tros de papaia - 
50 cl caldo vegetal - 35 cl llet evaporada - oli - sal i pebre

- Rentem i trossegem la carbassa i les pastanagues. 
Jo hi deixo la pell perquè conté moltes propietats, 
si vosaltres preferiu pelar les verdures, endavant!
Pelem i trossegem la ceba a daus.
- Escalfem una cullerada d'oli d'oliva dins d'una olla i sofregim la ceba.
- Quan sigui enrossida afegim la carbassa i la pastanaga tallats, 
el caldo vegetal (o aigua si no en teniu) i ho deixem bullir uns 30 minuts. 
Si talleu gaire grosses les verdures, necessitareu més temps de cocció i caldo.
- Un cop cuites, apaguem el foc i deixem refredar una mica.
- Batem tot el conjunt i afegim la quantitat de llet evaporada 
(també podeu fer servir nata o formatge cremós) 
fins que obtinguem la textura i consistència que preferim.
- Tasteu i salpebreu al gust.
- I per últim incorporem el tros de papaia (pelat i sense llavors, només la carn). 
No en poseu gaire, només volem que hi doni un toc.
- La servim tèbia i si voleu crostons, no ho dubteu!

BON PROFIT!

Comentaris

Realment la carbassa és genial, a banda de ser deliciosa té un munt de propietats i és d'allò més versàtil!
Quina pinta!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

Entrades populars