Chocodoodles


Disposar d'una llauna de galetes, sempre ben plena, és tot un luxe, però a casa no sempre en tenim. Comprar-ne no en comprem pràcticament mai i tampoc no acostumo a cuinar-ne, tinc la sensació que serà més feixuc que fer unes madalenes o un bescuit, que deixaré tota empantanegada la cuina i tonteries per l'estil. Vaja, que generalment em fa mandra, però un cop posats és un dels dolços més agraïts de fer, bé també se'n poden fer de salades, oi? Lapsus!
Així que qualsevol excusa especial és bona per agafar-s'hi i preparar-ne una bona safata, com la proposta per a l'octubre de Memòries d'una cuinera. Som-hi!

Per triar la recepta escollida, vaig fer servir un llibre, no gaire voluminós, però ple d'informacions interessants i útils, The Joy of Cookies. El vaig comprar fa una munió d'anys a Nova York, de segona mà, ja sabeu, dels que no costen ni un dòlar, però s'ho valen! Des d'una pàgina triada a l'atzar, el nom d'unes galetes em va cridar l'atenció: Snickerdoodle.


Les snickerdoodles són unes pastetes arrodonides fetes amb greix (mantega, però també oli), farina, ou, i arrebossades amb sucre i canyella. De textura exterior cruixent i suau interior, n'he cuinat una versió amb cacau, les chocodoodles amb la recepta del bloc Gastronomía y Cía. Si vosaltres les voleu fer les snickerdoodles només cal que canvieu la quantitat de cacau per farina. Són súper senzilles de fer i el més important, boníssimes!
Al meravellós recurs electrònic Food Timeline trobareu informació històrica sobre l'origen d'aquestes galetes, només dir-vos que a l'època colonial americana ja les menjaven!

Comentaris

Alfriston Cottage ha dit…
En Alfriston también somos muy de galletas, compradas o hechas en casa. No conocíamos esta propuesta tuya así que la anotaremos para prepararla este otoño. Seguro que el resultado será delicioso.
Saludos desde Waterbridge.

-Andy-
Kristalle ha dit…
Que bien os quedan!
Gemma ha dit…
No coneixia aquestes galetes, però si porten canyella i cacau segur que m'encanten!
Irisibula ha dit…
Gracias a todos por vuestros comentarios, os animo a que probéis a hacerlas, son muy facilitas y están rebuenas! :)

Entrades populars