Crema de coliflor i porros
Podeu pensar que és una mica d'hora per a les cremes i les sopes calentes, però fa una setmana va ploure molt a la ciutat i l'ambient era tardorenc, tardorenc. Així que ens va venir molt de gust anar a dormir havent sopant una bona crema calentona. A les receptes de la meva àvia vaig trobar aquesta recepta, i em va fer gràcia veure que separava la paraula en tres... I així ho he volgut mantenir a la foto. Què voleu, ens fem grans...
Netejar la coliflor i els porros. Separar en poms la primera i tallar a rodanxes els segons. Coure durant 20 minuts en aigua i 1/4 l del caldo vegetal. Triturar amb 1 cullerada de nata líquida per obtenir una crema.
Torrar la farina en 2-3 cullerades d'oli d'oliva i torrar lleugerament, sense deixar de remoure. Afegir a poc a poc la resta del caldo vegetal, que hauria de ser calent. Deixar coure tot junt durant 10 minut, barrejant contínuament amb una cullera de fusta. Aquesta preparació semblant a la beixamel preparada amb caldo enlloc de llet s'anomena velouté.
Retirar del foc la velouté i afegir la crema de verdures que hem triturat abans. Deixem coure a foc suau uns minuts més.
Arribat aquest punt podeu escollir si voleu afegir un parell de cullerades més de nata líquida i espessir la crema o de caldo perquè sigui més líquida. Nosaltres ens vam decantar més per la versió líquida i a més a més hi vam afegir unes gotes d'oli d'alfàbrega per refrescar una mica, que encara no neva!!!
Comentaris
Records
jeje
Una abraçada!