Crema de coliflor i porros

Podeu pensar que és una mica d'hora per a les cremes i les sopes calentes, però fa una setmana va ploure molt a la ciutat i l'ambient era tardorenc, tardorenc. Així que ens va venir molt de gust anar a dormir havent sopant una bona crema calentona. A les receptes de la meva àvia vaig trobar aquesta recepta, i em va fer gràcia veure que separava la paraula en tres... I així ho he volgut mantenir a la foto. Què voleu, ens fem grans...

400 gr de coliflor - 3 porros - 1 l caldo vegetal - nata líquida - oli d'oliva - 35 gr de farina

Netejar la coliflor i els porros. Separar en poms la primera i tallar a rodanxes els segons. Coure durant 20 minuts en aigua i 1/4 l del caldo vegetal. Triturar amb 1 cullerada de nata líquida per obtenir una crema.
Torrar la farina en 2-3 cullerades d'oli d'oliva i torrar lleugerament, sense deixar de remoure. Afegir a poc a poc la resta del caldo vegetal, que hauria de ser calent. Deixar coure tot junt durant 10 minut, barrejant contínuament amb una cullera de fusta. Aquesta preparació semblant a la beixamel preparada amb caldo enlloc de llet s'anomena velouté.
Retirar del foc la velouté i afegir la crema de verdures que hem triturat abans. Deixem coure a foc suau uns minuts més.
Arribat aquest punt podeu escollir si voleu afegir un parell de cullerades més de nata líquida i espessir la crema o de caldo perquè sigui més líquida. Nosaltres ens vam decantar més per la versió líquida i a més a més hi vam afegir unes gotes d'oli d'alfàbrega per refrescar una mica, que encara no neva!!!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Nena, que rebona la teva crema!!! ara per la tardor ja ve de gust un platillo com aquest, tan reconfortant i saludable. Molts petons bonica.
mmmmm bonissima!! llàstima de la nata liquida i la farina que engreixen un "collo"!! pq la crema promet moltissim.

Records
illetapitita ha dit…
Doncs a mi m'encanten les sopes i les cremes, a la tardor o a l'estiu!
jeje
Una abraçada!

Entrades populars