Marie Antoinettes (o boles de te que floreixen)

Les Marie Antoinettes son unes boletes de te que al contacte amb l'aigua arribant al punt d'ebullició s'obren lentament deixant pas al "naixement" d'una flor preciosa. Les boles estan fetes amb fulles de te blanc i te verd cosides amb flors a l'interior. Se'n poden trobar de diverses varietas tant pel te utilitzat per elaborar la bola tant per les flors de l'interior que poden ser grans ornaments o una floreta delicada o fins i tot una flor que neda des del fons del got per surar com si fos un nenúfar a la superfície de l'aigua, subjectada per un fil quasi invisible.

En abocar l'aigua sobre la marie antoinette aquesta comença el seu procés d'hidratació pujant fins a la superfícia. Al cap d'uns segons desprèn petites bombolletes d'aire i deixant entrar l'aigua al seu interior torna lentament cap al fons del got.

Passada una estoneta les fulles exteriors es treuen la mandra de sobre i amb un badall llarg i suau, s'allarguen i comencen a obrir-se delectant-se en l'escalforeta de l'aigua.

A poc a poc, a mida que les fulles de te s'obren deixen pas a que es comenci a produir la pròpia infusió de te, i és que en el fons el que volem fer és prendre un bon te només que amb molt d'estil.

Finalment la combinació de temps i temperatura fan florèixer el nostre particular jardí per beure. Fins que arriba aquest moment no saps si el que sortirà serà una gran flor que deixarà anar petites germanetes groques que viuran a la superfície o una de ben gran i solitària.

Un jardí de floretes blanques i vermelles és el resultat final que m'acompanya i que m'avisa que passat aquest temps el te ja es troba a la temperatura adequada per ser degustat, tot i que tot el temps que he passat mirant el got i delectant-me amb els canvis m'he relaxat deixant que les coses arriben al seu punt natural d'equilibri. Autèntica teràpita de meditació oriental, no ho creieu així?

Editat
a petició de la Gemma: Les Marie Antoinettes (o tea flowers, o blossom tea) es poden comprar a Tealosophy i a Sansisans. Les dues botigues són a Barcelona.

Comentaris

Gemma ha dit…
Ohhhh! Que bonic :)
No ho havia vist mai... i on ho compres?
Anònim ha dit…
Oi que sí... Doncs mira a Barcelona es poden comprar a moltes botigues de te. Però ara actualitzo l'entrada i en poso un parell. ;)
lady desidia ha dit…
pero qué cosa tan bonita!!
Mar Calpena ha dit…
Nena tere! De pet a comprar-ne!
Gemma ha dit…
Moltes gràcies per la informació de les botigues, haurem d'anar a Barcelona :)

Per cert, recordes que aquest dijous hi ha la classe de la Mireia Carbó al Caprabo? Al meu blog hi ha tota la informació, espero que puguis venir!!!!

Entrades populars