Llet fregida

Per berenar a casa dels pares un diumenge vaig cuinar llet fregida, però va resultar que no els hi agradava així que cap a casa va tornar. A mi és una recepta que m'agrada molt, però que només faig de tant en tant. Aquí deixo la recepta original que és per a 8 persones que mengin molt. Jo el proper cop que la faci reduiré la quantitat a la meitat...


1 l de llet - 150 gr de sucre - 150 gr de maicena - 1 culleradeta de canyella en pols - 1 llimona - 1 tassa de farina - 2 ous - 200 ml d'oli d'oliva - 1 tassa de sucre

1. Escalfar la llet (guardant-ne una tassa) en un cassó amb la canyella i la pell de la llimona sense que arribi a bullir. Treure del foc i deixar reposar, tapat, 10 minuts. Després treure la llimona.


2. Barrejar el sucre i la maicena, afegir la llet reservada i batre amb unes varilles fins que es disolgui bé. Afegir la resta de la llet passant-la per un colador i sense deixar de remoure.


3. Abocar la barreja en un cassó, posar-la al foc i sense deixar de remoure portar a ebullició. Deixar bullir durant 1 o 2 minuts fins que comenci a espessir.


4. Fregar una safata amb oli i abocar-hi la barreja preparada i deixar refredar completament.


5. Tallar la massa amb un ganivet humit en trossos regulars, passar-los per farina i ou batut i fregir en oli d'oliva ben calent per les dues bandes.


6. A mida que anem fregint la llet, es coloquen els trosos sobre paper absorbent. Espolvorejar amb sucre i canyella, i servir tèbia.

Comentaris

Hector ha dit…
Ostia, que bo, no?
Anònim ha dit…
A mi són unes postres que m'agraden molt...
Ester ha dit…
Hola Iris!
Ja fa temps que no faig llet fregida, però lsa trobo boníssima. Bé ara que ens coenixem, prometo visitar el teu blog més sovint
Una abraçada
Ester
Gemma ha dit…
Jo no n'he fet mai ni n'he tastat mai... i sempre he tingut cursiositat per provar-ho, però no m'en recordo mai. A veure si ara que he vist el teu post hi penso i en faig, que sembla fàcil i segur que està boníssima!

Entrades populars