Llet fregida
Per berenar a casa dels pares un diumenge vaig cuinar llet fregida, però va resultar que no els hi agradava així que cap a casa va tornar. A mi és una recepta que m'agrada molt, però que només faig de tant en tant. Aquí deixo la recepta original que és per a 8 persones que mengin molt. Jo el proper cop que la faci reduiré la quantitat a la meitat...
1 l de llet - 150 gr de sucre - 150 gr de maicena - 1 culleradeta de canyella en pols - 1 llimona - 1 tassa de farina - 2 ous - 200 ml d'oli d'oliva - 1 tassa de sucre
1. Escalfar la llet (guardant-ne una tassa) en un cassó amb la canyella i la pell de la llimona sense que arribi a bullir. Treure del foc i deixar reposar, tapat, 10 minuts. Després treure la llimona.
2. Barrejar el sucre i la maicena, afegir la llet reservada i batre amb unes varilles fins que es disolgui bé. Afegir la resta de la llet passant-la per un colador i sense deixar de remoure.
3. Abocar la barreja en un cassó, posar-la al foc i sense deixar de remoure portar a ebullició. Deixar bullir durant 1 o 2 minuts fins que comenci a espessir.
4. Fregar una safata amb oli i abocar-hi la barreja preparada i deixar refredar completament.
5. Tallar la massa amb un ganivet humit en trossos regulars, passar-los per farina i ou batut i fregir en oli d'oliva ben calent per les dues bandes.
6. A mida que anem fregint la llet, es coloquen els trosos sobre paper absorbent. Espolvorejar amb sucre i canyella, i servir tèbia.
1. Escalfar la llet (guardant-ne una tassa) en un cassó amb la canyella i la pell de la llimona sense que arribi a bullir. Treure del foc i deixar reposar, tapat, 10 minuts. Després treure la llimona.
2. Barrejar el sucre i la maicena, afegir la llet reservada i batre amb unes varilles fins que es disolgui bé. Afegir la resta de la llet passant-la per un colador i sense deixar de remoure.
3. Abocar la barreja en un cassó, posar-la al foc i sense deixar de remoure portar a ebullició. Deixar bullir durant 1 o 2 minuts fins que comenci a espessir.
4. Fregar una safata amb oli i abocar-hi la barreja preparada i deixar refredar completament.
5. Tallar la massa amb un ganivet humit en trossos regulars, passar-los per farina i ou batut i fregir en oli d'oliva ben calent per les dues bandes.
6. A mida que anem fregint la llet, es coloquen els trosos sobre paper absorbent. Espolvorejar amb sucre i canyella, i servir tèbia.
Comentaris
Ja fa temps que no faig llet fregida, però lsa trobo boníssima. Bé ara que ens coenixem, prometo visitar el teu blog més sovint
Una abraçada
Ester