Espaguetis amb llimona
Vaig trobar aquesta recepta a un número de Descobrir cuina, tot i que ara no recordo el número concret (el vaig agafar en préstec de la biblioteca). Em va semblar que era força curiós que la llimona fos un ingredient principal i no tan sols un amaniment. Va sortir publicada a la secció La nevera de... on s'entrevista a personatges rellevants de la societat que expliquen la seva relació amb la gastronomia i aporten una recepta que els hi agrada especialment. En aquest cas la recepta és d'en Francesc Escribano, director de Televisió de Catalunya.
320 gr d'espaguetis - 160 gr de parmesà ratllat - 2 llimones - 4 dl de nata líquida - nou moscada - sal
1. Poseu al foc una olla amb aigua abundant i un pols de sal. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els espaguetis. Han de quedar al dente.
2. Poseu en un cassó el suc i les raspadures de les llimones a reduir. Quan s'hagi evaporat la meitat del suc, afegiu-hi la nata líquida, un pols de sal i un xic de nou moscada ratllada. Deixeu-ho coure 2 minuts.
3. Tireu-hi els espaguetis ben escorreguts i deixeu-los-hi coure 2 minuts més.
4. Serviu-los abans que es refredin amb el parmesà ratllat pel damunt.
Comentaris