Cuina de Nadal (II): Canelons

Després de l'escudella i la carn d'olla, els canelons de Sant Esteve de rigor. Pas a pas com els vaig cuinar, segons la recepta de l'àvia Remei:

1 paquet de canelons
1/4 kg de carn de porc
1/4 kg de vedella
1 ceba
alls
1 tomàquet
1 raig de conyac
farigola
sal i oli
formatge ratllat, al gust
Per a la beixamel:
1l de llet
5 cullerades de farina
nou moscada, mantega i ceba

1. Rostiu tota la carn amb els alls, les cebes, la farigola i un tomàquet petit. A mig rostir, tireu-hi un raig de conyac. Després, retireu les herbes i guardeu a banda el suc del rostit. A continuació, trinxeu la carn rostida amb l'ajut d'una màquina trituradora. Com que segurament quedarà una mica eixuta, afegiu-hi un xic de llet per amorosir-la.

2. Bulliu els canelons en una olla amb aigua, un raig d'oli, dues fulles de llorer i una pastilla de brou o, en cas que no se'n tingui, sal. Quan estiguin bullits, traieu-los i poseu-los en aigua freda per parar-ne la cocció. Esteneu-los en un drap de cuina perquè s'eixuguin.

3. Farciu-los amb la pasta preparada, enrotlleu-los i col·loqueu-los en una safata untada amb mantega.

4. Aboqueu la beixamel per damunt dels canelons amb l'ajuda d'un colador, perquè s'escampi bé i quedi ben fina. A sobre, escampeu-hi el formatge ratllat i la mantega. Introduïu-ho tot al forn a uns 200ºC aproximadament i, només al final, torreu-los al gratinador.

I aquest és el resultat!

Comentaris

Anònim ha dit…
Falta per explicar l’última i més efímera fase del procés: menjar-se’ls.

Entrades populars