Pancakes
Els pancakes són força coneguts arreú del món gràcies a la televisió i a les pel·lícules nord-americanes, però no estan gaire estesos com a menja habitual a casa nostra. Per seguir la tradició dels esmorzars especials de cap de setmana, el passat dissabte vaig preparar uns pancakes.
La seva elaboració és senzilla, molt semblant a les crêpes franceses. La diferència és que la massa ha de quedar més espessa i no pas líquida.
La seva elaboració és senzilla, molt semblant a les crêpes franceses. La diferència és que la massa ha de quedar més espessa i no pas líquida.
2 tasses de farina
1 cullerada de sucre
4 cullerades de llevat químic
1 culleradeta de sal
2 ous, lleugerament batuts
1 tassa i mitja de llet
1/4 de tassa de mantega fosa
1 cullerada de sucre
4 cullerades de llevat químic
1 culleradeta de sal
2 ous, lleugerament batuts
1 tassa i mitja de llet
1/4 de tassa de mantega fosa
Barrejar els ingredients secs en un bol. Barrejar els ous amb la llet i la mantega i afegir al bol a poc a poc, removent lentament mirant de no fer grumolls. Jo ho deixo una estoneta que reposi a un lloc càlid i donar temps a que el llevat faci la seva feina, una mitja horeta.
Escalfar una paella amb una miqueta de mantega, però poqueta, i quan sigui calenta posar-hi una petita quantitat de la massa. La quantitat depèn del tamany que volguem que tinguin els pancakes. Quan es comencin a fer bombolles i les vores s'assequin voldrà dir que ha arribat el moment de donar la volta als pancakes.
Comentaris