Mandonguilles de la yaya Lupe

Tot i que a mi no em diuen res les mandonguilles, l'altre dia en vaig fer tal com un cop me les va fer a mi la meva yaya Lupe, amb cigrons i patates.

500 gr de carn picada (meitat vedella, meitat porc)
2 cullerades de pa ratllat
1 ou
sal, nou moscada, julivert
ceba
1/2 llauna de tomàquet ratllat
vi blanc
cigrons
2 patates bullides

En un bol gran es barreja la carn picada, una cullerada de pa ratllat, l'ou, un pessic de sal, així com de nou moscada i una miqueta també de julivert, fins a obtenir una massa homogènia.

S'agafen petites porcions de la massa i se'ls hi dóna la forma de mandonguilles, es passa lleugerament per farina i es fregeixen en oli fins que siguin dauradetes per fora. Es deixen reposar en paper absorbent per treure l'excés de greix.

Mentrestant es fa un sofregit amb la ceba i el tomàquet i quan està al punt s'hi posen les mandonguilles i un raig de vi blanc. Es deixa coure a foc lent-mig perquè les mandonguilles es facin per dins i la salsa quedi ben lligada. En l'últim moment s'hi posen els daus de patata i els cigrons.

Comentaris

ibancito ha dit…
Hola!
Acabo de descubrir que me dejaste una chincheta en mi mapamundi del blog, gracias! (justo era mi cumple!!). No obstante, acabo de cerrar ese blog, ya que ahora habitamos la misma ciudad :) ...habra un "Pero, que passa a Barcelona??????"
Anònim ha dit…
A mi les mandonguilles tampoc em diuen res, però de gust estan tremendes!!! Vull repetir...

Entrades populars