Cigrons amb galeres
Darrera recepta de
galeres feta amb el receptari "Productes de mercat", ja que la temporada
d'aquest crustaci s'acaba. Combinant-les amb els cigrons ha quedat un
plat de cullera ben gustós.
500g cigrons
16 galeres
1 ceba
5 grans d'all
1 tomàquet madur
1 got vi blanc
1/2 cs pebre vermell dolç
1 fulla llorer
safrà
oli d'oliva
sal
julivert
Poseu
en remull els cigrons tota la nit. Escorreu-los i cubriu-los d'aigua (3
dits per sobre) i afegiu el llorer, 3 grans d'all i sal. Poseu a foc
fort fins que arrenqui el bull. Abaixeu el foc i deixeu-los corure
durant dues hores, vigilant el punt de cocció òptim. Afegiu la sal cinc
minuts abans d'acabar la cocció, ja que si no quedarien durs.
Sofregiu
la ceba, l'all i el tomàquet fins que agafin un color daurat. En un
morter piqueu els fils de safrà, barregeu-los amb el pebre dolç i el vi
blanc, i afegiu al sofregit. Deixeu que s'evapori l'alcohol i incorporeu
un cassó de l'aigua de bullir els cigrons (o de brou en cas que
utilitzeu cigrons cuits), i els llegums.
Deixeu coure tres minuts,
afegiu les galeres i deixeu coure tres minuts més. Opcionalment es pot
afegir julivert picat com a decoració.
Comentaris