Pa de pessic, d'El conillet que volia pa de pessic

"Quan el petit cuiner
ja ha acabat el pastís
i el treu del forn,
se sent feliç.
És lluent i rodó
i fa tan bona olor!"
El conillet s'ha llevat amb gana, li ve de gust un pa de pessic acabat de fer. La resta d'animals del bosc li demanen quins ingredients necessita per fer-lo i cadascú n'aportarà un per poder menjar plegats aquest deliciós esmorzar. El conillet que volia pa de pessic és un preciós àlbum il·lustrat amb text rimat i unes il·lustracions d'aquarel·les meravelloses, que a mi també em va despertar la gana de menjar un bon pa de pessic. D'aquells ben esponjosos i airejats.
                    
La recepta que conec me la va donar una companya bibliotecària de Vic on fan el millor pa de pessic que jo hagi tastat mai! Apunteu!

--Ingredients per a 8 persones
--6 ous
--200g de sucre glas
--100g de farina
--100g de maizena
--Elaboració
Separar rovells i clares. Muntar les clares a punt de neu i a poc a poc anar afegint la meitat del sucre glas. Batre els rovells amb l'altra meitat del sucre fins que quedin escumosos i blanquejats. Afegir-los amb cura a les clares. Tamisar la farina i afegir-la a la barreja anterior amb moviments embolcallants. Untar un motlle amb mantega, aboqueu la massa i enforneu 30 minuts a 180ºC. Un cop cuit i atemperat, desemmotllar. Et pot servir amb sucre glas pel damunt.
Què vagi de gust!

                         

Comentaris

Entrades populars