Bunyols de xocolata

Ja han començat les vacances de Pasqua i m'he proposat dur a terme amb el nen diverses activitats relacionades amb l'època. A veure si soc constant i ho aconseguim. La primera, cuinar uns bunyols de Quaresma que hem farcit de xocolata. I el primer fail, no tenir màniga pastissera. No n'era gens conscient d'aquest fet. Visc a la inòpia. Però vam saber esquivar la desgràcia substituint la professional màniga pastissera per una xeringa de medicació infantil (sense estrenar, atenció), i escolti, funciona perfectament!
Us deixo la recepta, molt assequible, tant en ingredients com en dificultat. Espero que us agradi!

per a 16-18 bunyols
100g llet sencera
40g mantega
80g farina
3 ous M
3g sal
oli de girasol per fregir
160g xocolata al 70%
1/2l llet
1cs sucre
1ct xantana

***Per al farcit de xocolata: Bullir la llet i abocar-la a la xocolata. Afegir el sucre i la xantana i batre amb la minipimer un parell de minuts. Deixar que refredi fins que agafi textura i consistència.

***Per als bunyols: Bullir la llet amb la mantega i afegir la farina. Coure durant un minut per cuinar la farina i eliminar així el regust a farina crua. Veureu que ja està cuita perquè es voldrà enganxar a la base del cassó. Treure del foc. Incorporar i barrejar els ous d'un en un. Abans de posar-ne un altre, cal que la massa sigui ben homogènia. Es pot fer amb una cuina de fusta mateix o si voleu amb el robot de cuina o amb amassadora. Repossar la massa. Jo ho vaig fer durant tota la nit, però amb una horeta ja seria suficient. Per fregir els bunyols fer culleradetes amb la massa i deixar que ells mateixos es girin i retirar quan estiguin daurats sobre paper absorbent. Farcir els bunyols quan aquests estiguin atemperats.

 

Comentaris

Entrades populars