Bunyols de xocolata
Ja han començat les
vacances de Pasqua i m'he proposat dur a terme amb el nen diverses
activitats relacionades amb l'època. A veure si soc constant i ho
aconseguim. La primera, cuinar uns bunyols de Quaresma que hem farcit de
xocolata. I el primer fail, no tenir màniga pastissera. No n'era gens
conscient d'aquest fet. Visc a la inòpia. Però vam saber esquivar la
desgràcia substituint la professional màniga pastissera per una xeringa
de medicació infantil (sense estrenar, atenció), i escolti, funciona
perfectament!
Us deixo la recepta, molt assequible, tant en ingredients com en dificultat. Espero que us agradi!
per a 16-18 bunyols
100g llet sencera
40g mantega
80g farina
3 ous M
3g sal
oli de girasol per fregir
160g xocolata al 70%
1/2l llet
1cs sucre
1ct xantana
***Per
al farcit de xocolata: Bullir la llet i abocar-la a la xocolata. Afegir
el sucre i la xantana i batre amb la minipimer un parell de minuts.
Deixar que refredi fins que agafi textura i consistència.
***Per
als bunyols: Bullir la llet amb la mantega i afegir la farina. Coure
durant un minut per cuinar la farina i eliminar així el regust a farina
crua. Veureu que ja està cuita perquè es voldrà enganxar a la base del
cassó. Treure del foc. Incorporar i barrejar els ous d'un en un. Abans
de posar-ne un altre, cal que la massa sigui ben homogènia. Es pot fer
amb una cuina de fusta mateix o si voleu amb el robot de cuina o amb
amassadora. Repossar la massa. Jo ho vaig fer durant tota la nit, però
amb una horeta ja seria suficient. Per fregir els bunyols fer
culleradetes amb la massa i deixar que ells mateixos es girin i retirar
quan estiguin daurats sobre paper absorbent. Farcir els bunyols quan
aquests estiguin atemperats.
Comentaris