L'entrepà de mantega de cacauet i mermelada d'Outlander

 
“—¿Qué hay en esas bolsas? No recuerdo haberlas comprado en Woolam’s Creek.
—Cacahuetes.
—Cacahuetes... ¿Por qué? Los cerdos no los comen. ¿O vas a fabricar un medicamento con ellos, forastera?
—No. Sándwiches. Aún no me sale el helado, pero me niego a que Jemmy crezca sin probar los sándwiches de mantequilla de cacahuete y mermelada.”
“—Antes de cenar, podríamos probar el pastel del viaje al futuro. Sándwiches de mantequilla de cacahuete y mermelada
—Muy sabroso, pero ¿seguro que son para comer? Servirían para sellar cartas y arreglar las botas, también.”
Fa poc temps que he mirat les dues darreres temporades de la sèrie "Outlander" (si no la coneixeu, resum ràpid i barroer: història d'amor i viatges en el temps a l'Escòcia dels segles XVIII i XX), i curiosament a ambdues temporades apareix el sandvitx de mantega de cacauet i melmelada o en les seves sigles en anglès PBJ (peanut butter jam). A la sèrie l'anomenen 'journeycake' i té lògica, ja que a la quarta temporada, la filla de la protagonista li prepara a la seva mare perquè se l'emporti en el seu viatge en el temps; i a la cinquena és la mare qui el prepara a la filla la nit abans que aquesta també hagi de traslladar-se al futur.
Fent una cerca al tot poderós Google he après que el concepte 'journeycake' s'emprava originàriament per referir-se a uns panets fets de farina de blat semblants a les pancakes, provinents dels indígenes nord-americans. El seu propòsit era ser fàcilment transportables i energètics. Com a bona friki, ràpidament m'han fet pensar en el 'Lembas', el pà èlfic que mengen els hobbits camí de Mòrdor. Ho sé. Molt friki...

Comentaris

Entrades populars