Sopa de mandonguilles de Les Històries Naturals

“Dinaren a l’ample menjador, on els foren servides unes menges excel·lents: sopa de mandonguilles, una plata de tords amb olives, una llebre <<aux fines herbes>> i uns peus de porc amb naps tendres. Per a postres tocaren una cistella de prunes clàudies i, després d’encendre uns cigars antillans, d’aroma profunda i vellutada, contemplaren, a través de la finestra, Barcelona vora el mar.” -- PERUCHO, Joan. Les històries naturals. Barcelona: Edicions 62, 2010.

Avui 7 de novembre es commemora el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho. Fa uns dies vaig escollir la seva novel·la Les històries naturals per llegir-la i veure si en podia fer una ruta literària per a la biblioteca, ja que part de la seva trama està ambientada a Barcelona. **(Incís: a la biblioteca on treballo estem especialitzats en novel·la barcelonina i una de les meves tasques és crear i difondre rutes literàries basades en els llibres que formen aquest fons especialitzat)**.

Les històries naturals és ja un clàssic de la literatura catalana i seixanta anys després de la seva publicació continua vigent. I no m'estranya. És un còctel perfecte amb ingredients de novel·la històrica, fantàstica i d'aventures, ambientada a la Catalunya de la dècada del 1830, que ens relata la història d'Antoni de Montpalau, naturalista que va a la cerca d'Onofre de Dip, un antic cavaller de Jaume I convertit en vampir. En el seu trajecte per terres catalanes, el nostre protagonista i els seus companys de recerca passen per diverses fondes on gaudiran de bons menjars que us aniré compartint.

Si teniu ocasió, us recomano molt la lectura de Les històries naturals, ja que som en ple #AnyPerucho. Segur que us entusiasmarà tant com a mi.

Comentaris

Entrades populars