El meu primer curs panarra

La revolució del pa casolà ha arribat a casa meva. Fins ara havia fet alguna coseta, però no m'havia introduït al món panarra com cal, però gràcies a l'Òscar del blog Decuina vaig poder participar en un taller organitzat per Hacer pan en casa, allotjats per l'Ada Parellada al seu restaurant Semproniana

El Francesc i el Jordi ens van explicar tot l'assortiment de farines que tenen a Hacer pan en casa (ep, molt interessants les varietats sense gluten) així com la filosofia de l'empresa pel que fa a la qualitat de les matèries primeres i la recuperació de pans que actualment és difícil trobar-los als forns, com és el cas del pa negre. 
Tot seguit ens vam posar en marxa, havíem de fer un pa vienès i una xapata. Per a mi va ser molt interessant veure en directe el procés des del minut zero perquè només veient com ho fan els forners que en saben ja n'aprens una barbaritat. 



A la segona part del taller es va afegir el Daniel Jordà, forner de Panes Creativos, un absolut crack, juntament amb el Francesc i el Jordi, ens van donar consells per practicar l'afició panarra des de casa:
  • que la metodologia, les quantitats i el sistema, a l'hora de fer el pa, siguin sempre els mateixos, és molt important
  • que els corrents d'aire fan que la massa no llevi igual, produeixen una crosta que no deixa créixer i el gust del pa agafa acidesa
  • que els punts crítics de l'elaboració del pa són l'amassat i la cocció
  • que respecte a la cocció, és interessant coure el pa al forn amb escalfor superior i inferior, sense ventilador i que un bon truc és introduir humitat en forma de glaçons
  • que podem elaborar pa pre-cuit per consumir-lo quan més ens convingui, només cal coure'l la meitat de temps, guardar-lo a la nevera (7 dies) o al congelador i completar el temps de cocció quan l'haguérem de consumir.
Amb aquests consell, un paquet de farina de pa vienès i el bon rotllo i les ganes que es van transmetre al taller, segur que ben aviat ja estic enganxada totalment a la panarramania!
Bon profit!

Comentaris

Entrades populars