Semproniana

Després de 10 dies mantenint una dieta a base de pa, begudes isotòniques, una miqueta de pernil i alguna poma bullida per culpa del refotut norovirus, ens vam reunir tota la família per celebrar un cap de setmana ben especial: dissabte feia anys la meva sogra i diumenge l'Advocat. Com comprendreu, és un cap de setmana de festa ben grossa i triem molt molt el restaurant on ens entaularem. I aquest any estava clar. Havíem d'anar sí o sí al Semproniana. Per què?

Perquè feia temps que hi volíem anar i per diferents raons no havia pogut ser. Perquè seguim a l'Ada Parellada a la tele, a la ràdio, als diaris i som molt fans de les seves iniciatives per difondre la gastronomia catalana. I perquè ens moríem de ganes de tastar la seva cuina!

El primer que et crida l'atenció quan entres al Semproniana és la bellesa i harmonia que respira el seu local. La decoració és a l'hora exquisita, però senzilla, amb tocs "fets per un mateix" que denoten l'originalitat i autenticitat dels seus propietaris. 

Un cop entaulats, la segona sorpresa ens la va donar la carta: curta, honesta, sense pretensions i per talles! Una meravella poder menjar les racions del tamany que més et convingui ja sigui per la gana que tinguis o el pressupost del que disposis. En el meu cas, tot just començava a menjar després del dejú i em va anar molt bé disposar d'aquesta opció.
Un cop triats i demanats els diferents plats, ens van servir un deliciós aperitiu d'alls marinats acompanyat d'un gran bol de panets. Van volar!



De primer ens vam cruspir un bric de brie (deliciós farcellet farcit també amb dàtil), macarró farcit de botifarra negra (molt gustós), arròs del venere amb sobrassada i formatge maó (originalíssim, ens va sorprendre), pasta fresca amb verdures i llagostins (espectaculars!) i avui hem fet una amanida, per compartir.


De segon vam triar la K de truita de patates (servida en cassola amb bolets i foie), màgret d'ànec fumat (tendre i la guarnició se't desfeia a la boca), costellam de porc amb agredolç a la catalana (boníssim, la carn es separava de l'ós com si fos mantega), unes galtes guisades en vi negre (molt ben acompanyades de boniatos) i una llauna de salmó (amb una escuma que t'omplia la boca de mar).

A aquestes alçades potser ja us haureu adonat de la importància de la carta feta a mida, per talles, ja que vam demanar força varietat en talles "s" i "m" per poder tastar més opcions i anar posant la forquilla als plats dels altres. Finalment vam coronar el dinar amb les postres: un assortit de gelats (mores, vainilla, mango i llimona) i pastissets (de poma i formatge, de crema catalana i de llimona).


3 hores de dinar que van ser molt agradables. El personal molt atent i correcte, amb l'afegit que l'ambient és molt acollidor, cap problema si feu sobretaula, no us treuran les estovalles un cop us retirin les postres. Amb calma, tranquil·litzat i molt bones maneres. 
La mateixa Ada Parellada ens va portar el compte i es va interessar per com havia estat l'experiència. I espero que aquest relat hagi estat un reflexe del que li vam dir: el SEMPRONIANA ha estat una experiència gastronòmica EXCEL·LENT. Repetirem, segur!

c/Roselló, 148
93 453 18 20

Comentaris

Els virus ens estan tombant a tots, sort que de mica en mica els anem superant i amb un dinar així...

Em fas venir ganes de pujar per anar-hi!

PTNTS
Dolça
La Cuina Violeta ha dit…
Anar al Semproniana és garantia de que menjaràs bé, bé no, molt bé!
Nani
Ada Parellada ha dit…
moltíssimes gràcies per l'entrada!!!

Aquí estem!

Abraçades

Ada Parellada
Irisibula ha dit…
Dolça, mira que jo n'estic acostumada a posar-me malalta, però lo d'aquest virus intestinal ha estat horrorós. Ara ja m'estic recuperant, béee!

Nani, ho he pogut ben comprovar. En tenia moltes de ganes d'anar al Semproniana i tastar la cuina de l'Ada. Tots vam quedar més que satisfets, el recomanarem a tothom.

Ada, moltes gràcies a tu, per la teva feina i saver fer. Va ser un goig d'experiència i tu molt amable. :)
starbase ha dit…
És veritat que hem coincidit en molts plats, i sobretot en la opinió: estan en gran moment de forma i tenen una relació qualitat-preu excel.lent :)

Entrades populars