Crema de tomàquets rostits


A casa acostumem a menjar força sa i equilibrat, entre setmana. Així quan arriben els dies de descans podem fer una mica més el boig i no sentir-nos gaire culpables. Però després de les festes nadalenques, aquest bon comportament s'ha de mantenir una mica més rígid que de costum per poder recuperar la normalitat. 
Massa sal, sucre, refinats, greixos... Cal tornar a les fruites i verdures i a mètodes de cocció suaus i lleugers. No tot és anar al gimnàs per sentir-se bé.

A nosaltres, una de les coses que més ens ajuden a sentir-nos bé són les sopes i les cremes de verdures. Ens ajuden a recuperar-nos i a protegir-nos del fred, tot i que aquest hivern, de fred jo no n'he notat gens ni mica...
La recepta que us proposo avui és una sopa de tomàquet molt gustosa que us ajudarà restablir l'equilibri.


6 tomàquets madurs - 1 ceba - brou (de verdures o pollastre) o aigua - oli - alfàbrega, farigola o l'herba, fresca, que més us agradi - sal i pebre

Prescalfeu el forn a 200 graus. 
Renteu els tomàquets, traieu els peduncles i talleu longitudinalment. Disposeu-los a una safata que pugui anar al forn. Ruixeu amb un bon raig d'oli d'oliva i salpebreu. Enforneu a 180 graus durant 35 minuts.
Piqueu la ceba i sofregiu a una olla amb una cullerada d'oli d'oliva, amb foc mig, fins que comenci a daurar-se. Afegiu les herbes fresques ben picades, els tomàquets al forn amb tot el suc que hagin deixat anar i remeuneu bé. Deixeu coure un parell de minuts, que els sabors s'amoroseixin bé. 
Afegiu el brou fins que cobreixi i que estigui calent per no tallar el punt de cocció. Penseu que la quantitat de brou que afegiu serà el que determini si serà una sopa o una crema.
Deixeu coure 15 minuts. Reserveu i quan tot el conjunt s'hagi atemperat, tritureu i passeu pel xinès.

Aquesta sopa es pot servir freda o calenta, acompanyada de ou dur picat, formatge fresc, crostons de pa o allò que us vingui més de gust. Nosaltres hem optat per unes rondaxes petites de pa que hem torrat al forn. 
Que vagi de gust!

Comentaris

Gemma ha dit…
UN plat ideal per fer bondat després de festes, ai amb els tomàquets rostits ha de quedar molt més gustosa!
Irisibula ha dit…
Sí, és una sopa molt adequada pel fi de festes. I rostir els tomàquets amb alguna herba és indispensable donat que som fora de temporada i alguns dels que es troben pels súpers fan de gust de... res! :P

Entrades populars