Crema de verdures amb civada

Síiiiii, ja ha arribat el fred! Per fi! Em moria de ganes de tornar a fer caldo, cremes, sopes i els plats de cullera de tota la vida. Quin plaer arribar a casa, trobar-te-la calententa i que et posin un bol amb una sopa meravellosa. És de les coses que més m'agraden a l'hivern...
Avui us vull presentar una crema diferent. Per a nosaltres així ha estat. Barreja el concepte clàssic de la crema de verdures de tota la vida amb la civada, tant de moda actualment. Tot i que poder vosaltres ja barrejàveu aquests ingredients...

1 ceba - 1/2 porro - 2 pastanagues - 1 tros de carbassa - 1/2 carbassó -
4 xampinyons ben macos - oli, sal i pebre - 6 cullerades de civada


Tallem les verdures a daus petits i ho posem amb aigua dins d'una olla i a bullir. Quan la carbassa, que és el més dur, estigui feta (10-15 minuts aproximadament) afegim la civada.
Ho deixem coure 5 minuts més i ho triturem bé. Si preferiu després també ho podem passar pel xino. Posem el puntet de sal i pebre i acabem amb un rajolinet d'oli.


Lògicament, podeu fer servir les verdures que més us agradin, així com deixar la crema en la textura que més us convingui. A nosaltres ens agraden les cremes amb cos. Bon profit!

Comentaris

Sílvia A. ha dit…
ummm! avui mateix he fet crema de carbassó!
Núria ha dit…
Mira així amb civada no ho he fet mai...la provaré a veure si m'agrada...molts petons
Anònim ha dit…
Precisamente ayer le decía al Gabri de cenar una sopita. Ya empiezan a apetecer este tipo de platos :)

Entrades populars