Bartolillos de xocolata

Els bartolillos són uns dolços típics de la rebosteria madrilenya que havia tastat quan havia anat de viatge a la capital per motius de feina. Els bartolillos es fan per Setmana Santa i el farcit normalment és de crema pastissera. La massa es fa amb llard de porc, s'estira i es tanca ja farcida donant forman triangular, com si fossin unes crestes. Després cap a la paella amb oli ben calent. Són uns dolços ben simpàtics de fer, ideals per aquestes èpoques de vent, fred i pluja, i encara més si hem fet una bona passejada o una sessió esportiva exigent!

200 gr farina - 1 dl suc de taronja - sal - oli d'oliva - crema de xocolata

Dins d'un bol posem la farina, un pessic de sal, el suc de taronja i un rajolinet d'oli. Ho barregem tot fins a l'obtenció d'una massa homogènia i flexible.
L'estirem amb el corró i tallem amb un talla pastes circular.

Posem una culleradeta de crema de xocolata al ben mig de les rodones de massa,
pintem amb ou el perímetre i les tanquem pressionant la vora. Com si fèssim crestes...

Només ens queda fregir-les en abundant oli calent i si voleu podeu passar
els bartolillos per sucre i canyella.


Tenia moltes ganes de fer-los des que els vaig tastar, però també quan en vaig sentir a parlar per primer cop al llibre La cocina de la harina y el cordero, del gran Manuel Vázquez Montalbán. I al setembre al programa de televisió La mañana de la 1 els van fer en directe. Així que em vaig copiar la recepta i ara us la passo a vosaltres, a veure si us animeu!

Comentaris

Entrades populars