Per celebrar l'aniversari del meu sogre vam anar a sopar a un restaurant que al meu pare li encantava. Sempre l'havia sentit parlar meravelles del seu pa amb tomàquet i de la seva cuina de mercat sense pretensions. No us passa que a vegades sabeu que un restaurant és bo perquè n'heu sentit a parlar, perquè molta gent us ho ha dit, però no trobeu un moment idoni per anar-hi? A mi sempre m'havia passat amb el Madrid-Barcelona, però finalment hi he anat i he gaudit moltíssim.

El Madrid-Barcelona és un restaurant inagurat durant els anys 20. Deu el seu nom a la línia de tren que passava pel carrer Aragó i que comunicava les dues ciutats. Em fa gràcia pensar en un tren passant per on ara tot de cotxes circulen a tota hora...
La decoració del restaurant no ha canviat des de la dècada dels 20. Així ens trobem una barra de bar a l'entrada del local que recorda a aquells restaurants on t'esperes fins que et preparen la taula prenent-te un còctel ben glamurós. Tot de tauletes per a dues persones marquen el camí fins a l'interior del local on trobem una escala de fusta que condueix al pis superior del restaurant, on una balconada de fusta permet als comensals sentir-se en un teatre gastronòmic assegut a una platea.
La carta disposa d'una bona varietat de plats on destaquen les receptes típicament catalanes, senzilles, però ben cuinades i amb racions ben generoses. Els plats amb ingredients de mercat i de temporada estan ben destacats, escrits als grans miralls de les parets. El servei coneix el que es cuina al restaurant, és amable i eficient.
Tot seguit tot el que ens vam menjar, ben a gust:
Amanida de l'hort
Amanida de rosbif amb vinagreta de mostassa
Calamarsons fregits
Gaspatxo amb bacallà, anxoves i tàperes
Vichyssoise amb ceps
Carpaccio de bou amb foie
Botifarrada del Pallars
Llenguado al formatge de Maó, amb guarnició d'espinacs a la crema
Bacallà espaterrat
Sella de xai amb carxofes
Guau, després dels primers i dels segons vam acabar ben tips, però com ens podíem resistir a les postres si tot el menjar era tan bo?
Arròs amb llet i canyella
Tarta de formatge amb gerds, emulant un pastís Alaska
Coca de Llavaneres
Les tres xocolates
Sorbet de mandarinaTot aquest tiberi el vam regar amb força ampolles d'aigua i el vam acompanyar de panets cruixents i calentons. Per si no havia quedat clar, recomano aquest restaurant: pel bon menjar que serveixen, per l'amabilitat i eficiència del servei, per l'ambient relaxat i romàntic i pel preu: 25€ per persona.
Comentaris
Nosaltres també hem anat al Madrid Barcelona i estem d'acord amb tu. Ara fa temps que no hi hem estat. Encara presenten les verduretes fregides o el peixet fregit en aquelles paperines de paper marró, com les que hi havia abans als mercats?.
Fins aviat
Gràcies!!!
Eva.
Tienes toda la razón, me he dicho mil veces para ir al Madrid -Barcelona,trabajaba a 5 minutos de ahí, y no he ido.
Te imaginas?
Bueno, espero poder ir, y comentartelo.
Un abrazo
Margot