Galets amb llimona


La iniciativa Blogs contra la fam va néixer a Facebook per difondre el Gran Recapte d'Aliments que duu a terme el Banc dels Aliments de Catalunya. Enguany es celebrarà els dies 29 i 30 de novembre de 2013.
I per tercer any, tot un seguit de blogs ens sumem a la iniciativa publicant una recepta amb ingredients bàsics dels que es recullen. Enguany he optat per uns galets (d'aquells que sempre en sobren d'una escudella o una sopa) ràpids de fer, amb una salsa de llimona que es pot fer amb llet evaporada (o nata líquida o llet), que es fàcil d'emmagatzemar.
Vull animar-vos a col·laborar amb el Gran Recapte d'Aliments portant aliments bàsics (pasta, arròs, llegums, llet, oli, galetes, conserves...) a algun dels centres de recollida i assolir la xifra de 3.000.000 de quilos recollits. A veure si entre tots ho aconseguim!



Per a dues persones necessitareu: 160gr de galets - 80gr de parmesà ratllat - 1 llimona - 2dl llet evaporada (o nata líquida) - nou moscada - sal

Poseu al foc una olla amb abundant aigua i una miqueta de sal. Quan comenci a bullir, afegiu els galets i coeu-los al dente.
Mentrestant en un cassó poseu el suc de la llimona i la raspadura de la seva pell i escalfeu fins que redueixi. Quan s'hagi evaporat la meitat del líquid, afegiu la llet evaporada, un xic de nou moscada i corregiu el punt de sal. 
Aboqueu-hi els galets ben escorreguts, el parmesà i barregeu bé.

BON PROFIT!

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb el parmesà i la llimona, han de quedar uns galets molt gustosos.
Una recepta de pasta que té l'èxit assegurat!
I per un motiu molt bonic.

Entrades populars