Comencem la Japan Restaurant Week al Teppan-Yaki

Sóc molt aficionada als darrers esdeveniments gastronòmics que s'organitzen a Barcelona i ciutats veïnes de la zona metropolitana que es duen a terme durant setmanes concretes on es pot gaudir del menjar a preus assequibles, com la Barcelona Restaurant Week, el De Tapes per Barcelona o el Quinto Tapa d'El Prat de Llobregat. Per cert, el Tiriti va fer una crònica genial sobre aquest darrer esdeveniment al seu blog, us recomano que la llegiu.
Sempre que puc m'hi apunto i tot i que miro de prendre'm-ho amb calma, sempre acabo fent una contrarrellotge per tastar el menjar de tots els establiments que hi participin abans que s'acabi la promoció. ;)

Ara s'hi suma una altra setmana d'aquestes en les que jo faré malabars amb les hores que té el dia per poder anar al màxim de restaurants possibles perquè m'han tocat la fibra... És la Japan Restaurant Week! De la mà del blogaire Roger Ortuño (fundador del blog Comer Japonés) i Atrápalo, arriba aquesta setmana que es celebra a Barcelona i Madrid fins al diumenge 23 de juny. 15 restaurants ofereixen menús de qualitat per 25€ (sense comptar IVA i begudes). Com que sé que no podré anar-hi a tots, ja m'he fet una llista de prioritats i dissabte ja vam fer la primera visita al Teppan-Yaki.

El restaurant Teppan-Yaki està situat sota el Casino de Barcelona (c/Marina 19-21) i es caracteritza per la seva cuina amb la planxa japonesa teppan (planxa d'acer) i yaki (fet a la graella). Al Japó és molt normal trobar-te petits establiments de carrer on fan menjar amb el teppan'yaki des dels clàssics yakisoba a les mal anomenades (pel meu gust) pizzes japones, les okonomiyaki (típiques de la regió d'Hiroshima). 
Breu apunt abans de seguir amb la crònica: tinc pendent explicar-vos el viatge al Japó de l'any passat (!!!), sóc lo pitjor, però intentaré fer-ho abans que acabi l'estiu...

El primer que podria dir del restaurant és que quasi no podem ni menjar perquè en arribar el pobre maître estava molt confós perquè les reserves que li havien d'arribar per internet, no ho havien fet. Així que tots els que havíem reservat el menú de la Japan Restaurant Week aquell dia, ens quedàvem amb un pam de nas quan arribàvem al restaurant i ens deien que no teníem taula. Nosaltres vam tenir sort i molta comprensió amb aquell home que pobre estava passant un molt mal tràngol, crec que per això ens va fer lloc!
Deixant de banda les errades telemàtiques (maleïdes màquines, no us espatlleu pas!) l'experiència gastronòmica va ser molt bona. Vam menjar molt a gust, tot era bo i la relació qualitat-preu va ser genial. I les "acrobàcies" dels cuiners a la planxa amb les pales amb les que cuinen ens van deixar amb la boca oberta, llàstima que no vaig enganxar el moment flamejat per a la foto... :)

 De primer ens van servir un aperitiu de carn guisada

Amanida de bolets amb vinagreta de mango, mirin i salsa de soja (Kinoko salada)

Pel plat de peix teníem dues opcions per triar, un variat de sashimi 
i una tonyina a la planxa amb salsa de sèsam (Maguro no teriyaki).

El quart plat va ser uns rotllets de carn de bou (Niku no yasai maki) que es desfeia a la boca, 
farcits de juliana de porros, que estava espectacular! 

Després  un entrecot de bou flamejat acompanyat de verdures també fetes al teppan'yaki, 
que anaven acompanyats d'una salsa de pebre i sèsam i una altra de soja i nap.

I per acabar un arròs fregit (Yakimeshi) amb verdures, ou 
i les restes de carn més greixosa de l'entrecot del plat anterior.

El punt i final les van posar unes trufes casolanes de te verd i cacau que van ser el colofó d'un sopar boníssim. Segur que hi tornarem al Teppan-Yaki.

En propers dies més restaurants japonesos! El que m'ha tornat a Hisenda ja té despesa adjudicada... :)

Comentaris

666_666 ha dit…
Fa temps havia anat a un japonés de la zona de congrés on asseure's a la barra era tot un espectacle per veure les virgueries que feien i que resultaven en plats boníssims!
Irisibula ha dit…
Uoooo, doncs aquest japonès s'hauria d'acabar d'especificar la seva localització... Ja m'entens! ;-)

Entrades populars