Sopa de picadillo

El cap de setmana passat pràcticament et torraves al sol i fa dos dies va caure el primer xàfec de la (pre) tardor. Ja ens han caigut a sobre els primers mal de coll, refredats i malestars pels canvis de temperatura. Cal anar amb una jaqueteta a sobre, per si de cas i vigilar no fos cas que surtis de casa en sandàlies i se't mullin els peus. És força molest aquest puja i baixa, plou i fa sol constant, però a mi m'alleuja saber que la tardor traurà el nas demà mateix. Això vol dir que l'hivern és un només a un pas..., que ja és l'hora dels jerseis i les bufandes i de les sopes i els plats de cullera.

A casa no ho hem endarrerit ni un minut més i dimecres, arribàvem a casa, posàvem els paraigües a la dutxa i cap a taula on ens esperava una sopa de picadillo "que quita el sentío". La sopa de picadillo és una recepta tradicional andalusa que admet moltes variacions, tantes com cuiners i comensals. Des de la més clàssica amb trossets de pollastre, pernil i ou a d'altres amb cigrons i fins i tot amb curri n'he arribat a tastar. És una recepta prou versàtil per adaptar-se als ingredients que tens a la nevera, però sempre molt completa, i això és el que jo vaig fer.


Porro - ceba - pastanaga - un tros de carbassa - 1 carcassa i quart posterior de pollastre - 
1 os de pernil - 300 gr de carn picada - galets - ou dur

Per fer el caldo, poseu a una olla prou grossa la carcassa i el quart posterior de pollastre, 
el pernil i les verdures. Cobriu d'aigua i deixar coure a foc suau durant 2 hores més o menys. 
Aneu treient l'espuma que es forma a la superfície.

Un cop fet el caldo, el passem per un colador. Destriem les verdures i les trossegem, l'ou dur també. Del pollastre i del pernil en treiem tota la carn i també la trossegem.

Dins d'una olla, saltem la carn picada amb un rajolinet d'oli i sal, afegim el caldo calent, els galets i ho deixem coure tot. Just abans de servir afegim els trossos de carn, verdura i ou.

I ja podem degustar una sopa que despertarà 
als que sigueu ben morts a l'hora de sopar!

Comentaris

Lídia ha dit…
aqui encara no arriben les pluges, i ojalà ja les tinguessim perque sino no vindran els bolets
Irisibula ha dit…
Lídia, sembla que aquesta setmana per fi arribaran... :)

Entrades populars