Patatas cuajadas Mateo

Fa uns dies em vaig decidir a provar de fer una recepta que m'havia cridat molt l'atenció per semblar de tot inadequada a la nostra dieta "Això no, que pone gordito". És del llibre Martin Berasategui te ayuda a cocinar i confirmo "que pone gordito", que és súper fàcil de fer i a sobre està boníssima.

4 patates - 1 tall de pernil salat - 1 ou - 1/4 litre del llet -
1/4 litre de nata líquida - 1 xic d'oli - sal i pebre

Peleu les patates, renteu-les, talleu-les en quatre trossos i
a la vegada cada tros a rodanxes no gaire gruixudes.
Així mateix, el tall de pernil a trossets.

Escalfeu una paella i mulleu-la amb unes gotetes d'oli,
quan sigui ben calent incorporem els talls de pernil,
remenant bé perquè agafin una mica de color i deixin anar el greix a la paella.
Retireu-los.

Afegiu una mica més d'oli a la paella i poseu-hi les patates.
Daureu a foc fort uns segons fins que agafin color ros. Salpebreu.
Han de quedar crudes a l'interior. Escorreu.

Poseu-les a una safata que pugui anar al forn. Col·loqueu-hi a sobre els talls de pernil.
Batiu en un bol l'ou, la llet, la nata i un polsim de sal.
Poseu aquesta barreja sobre les patates i el pernil,
mirant que quedi ben cobert.
Poseu al forn pre-escalfat a 200 graus.

Deixeu les patates al forn uns 35 minuts fins que s'hagin fet i el conjunt hagi quallat.

Comentaris

Núria ha dit…
Bufff que booo i amb una mica de pa...genial.
petons

Entrades populars