Canelons d'espinacs

Quan vaig convidar l'Esther i el seu chamo a dinar perquè poguessin veure el pis nou, vaig tenir clar que faria un dinar que a ella li fes arrufar el nas només dient-li el nom del plat. Havia de tenir algun ingredient de color verd intens així que els espinacs van ser els escollits. Com a farciment d'uns canelons ben tradicionals em va semblar una bona manera de menjar-nos-els, que fa de festa i celebració, no creieu? A més, són boníssims! Per cert, li van encantar!
Aquesta recepta és una adaptació de la publicada al llibre Cuinar és senzill, de la Montserrat Seguí de Queralt.

(4-5 persones)
20 canelons - 1 kg d'espinacs - 2 ous durs - 1 ceba - 1/2 litre de llet - 40 gr mantega - 20 gr formatge ratllat - 100 gr xampinyons

Coeu els canelons dins d'una olla amb aigua bullent i un rajolinet d'oli. Poseu els canelons d'un a un, deixeu-los bullir lentament, uns 15 minuts aproximadament, i remeneu-los sovint. Un cop els tingueu cuits, traeieu una part de l'aigua de la cocció i poseu-n'hi de freda: la pasta ha de quedar ben coberta amb aigua fresqueta fins al moment de fer-la servir, per evitar que s'enganxi. Aleshores col·loqueu-los sobre el taulell, un al costat de l'altre, a punt de farcir-los.

Farciment. Sofregiu la ceba ben trinxada en un cassó amb un xic d'oli i, quan rossegi poseu-hi els xampinyons i les fulles dels espinacs, tot tallat ben prim; sofregiu-ho 3 minuts, traieu-ho del foc i afegiu-hi els ous durs picats. Repartiu-ho entre els canelons; enrotlleu-los i col·loqueu-los en una plata de servir, resistent al forn. Cobriu-los amb salsa beixamel, empolseu-los amb formatge i gratineu-los al forn.

Comentaris

Núria ha dit…
Que bons...el llibre també el tinc ..petons
Irisibula ha dit…
És que és un llibre clàssic, clàssic. Cap de les receptes que he tret d'allà m'han fallat... ;)

Entrades populars