La Mona
Enguany ha estat el primer cop que m'he posat a fer una Mona. Sempre l'havia menjat a casa de les iaies, dels pares i després dels sogres, però l'advocat que viu a casa és molt llaminer i em va fer xantatge amb el lloguer del pis a canvi de l'elaboració d'una Mona sencera per a ell.
1. utilitzant ous com a motlles: cal fer un parell de forats petits a la base i a la part de dalt, agafar l'ou tapant els orificis i sacsejar amb compte per batre el seu contingut; bufar pel forat de la base per ajudar a buidar-lo, rentar amb aigua i sabó, deixar escòrrer i un cop sec tapar amb cinta l'orifici de la base i omplir de xocolata. Si voleu que sigui un ou tot de xocolata omplir-lo i deixar refredar a la nevera; si voleu que sigui buit per dins, farcir l'ou amb la xocolata justa per recobrir l'ou per dins, eliminar la xocolata excedent pel forat superior i tapar amb cinta. Deixar refredar a la nevera. Un cop freds els ous es pelen com si fossin durs i ja teniu els ous de la Mona.
2. utilitzant motlles de plàstic: omplir els motlles amb xocolata i deixar refredar. Unir les meitats fredes pintant-les amb xocolata tèbia i deixar refredar. Es pot fer tant per a ous buits com plens de xocolata.
2. utilitzant motlles de plàstic: omplir els motlles amb xocolata i deixar refredar. Unir les meitats fredes pintant-les amb xocolata tèbia i deixar refredar. Es pot fer tant per a ous buits com plens de xocolata.
Per cert, avui a Dolça Catalunya: programa especial sobre la Mona!
Comentaris
Té una pinta deliciosa, amb els lacasitos ha de ser un autèntic vici!