Mac and Cheese, de L'art de ser normal
“Estàvem
discutint què conté més nutrients: aquests deliciosos macarrons amb
formatge que ens han posat avui —acota el cap i ensuma el plat— o una
llauna de menjar de gos. Jo voto pel menjar de gos —diu el Fèliz amb veu
alegre.”
La novel·la L'art de ser normal es desenvolupa a un
institut, així que la cafeteria és un dels escenaris més típics. Els
protagonistes són David i Leo, dos nois que estableixen un vincle
gràcies a compartir els secrets que guarden per a ells. Potser ara
aquesta escena tan de menjador escolar ja no seria tan habitual als de
casa nostra, però a la meva època (tinc 40 anys) era mooooolt normal fer
escarafalls amb el menjar que ens cuinaven a l'escola. Anava a parar a
tot arreu menys als nostres estómacs... No em vull ni imaginar uns
macarrons amb formatge de menjador, el millor ciment per construir
cases!
(per a 4 racions)
320g de pasta curta
60g de mantega
60g de farina
125ml de nata per cuinar
125ml de llet evaporada
100g de formatge parmesà ratllat
100g de formatge cheddar ratllat
nou moscada
sal
Preescalfem el forn a 200 graus.
En una olla amb abundant aigua salada bullint, cuinem la pasta el temps que ens indiqui el fabricant.
Posem
un cassó al foc i fonem la mantega. Afegim la farina i la cuinem un
parell de minuts. Incorporem la nata i la llet i barregem a unes varetes
per desfer grumolls. Incorporem els formatges i la nou moscada.
Afegim la pasta bullida i la incorporem bé a la salsa de formatge.
Ho passem tot a una safata apta per anar al forn i ho gratinem fins que formi una crosta daurada.
Comentaris