Patés de llegums


Demà he de tornar el llibre “La cuina dels llegums” perquè fa lleig que aquí la bibliotecària no doni exemple, però sortint de la biblio me’l compraré a la primera llibreria on el trobi. Quin èxit de receptes, @fundacioalicia!
Avui he provat de fer dues de les propostes que hi ha per fer untables com l’hummus, en aquest cas amb remolatxa i un altre amb pèsols i menta. Boníssims els dos!

PÈSOLS AMB IOGURT I MENTA
200g de pèsols desgranats
1/2 alvocat
1/2 iogurt
Suc de 1/2 llimona
oli d'oliva verge extra
sal i pebre
5 fulles de menta

En un cassó amb aigua abundant, cou-hi els pèsols durant 5-10 minuts fins que estiguin tendres. Escorre'ls i fresca'ls amb aigua freda per aturar la cocció.
Col·loca els pèsols en un got de batedora amb l'alvocat, la meitat del iogurt, el suc de llimona i les fulles de menta. Condimenta-ho al gust amb sal i pebre. Es pot servir escampat sobre una torrada amb una mica d'oli d'oliva a sobre o presentat en un bol per sucar-hi crudités.

CIGRONS AMB REMOLATXA
200g de cigrons ccuits
150g de remolatxa cuita
20ml de nata líquida
1cs de cardamom mòlt
aigua
oli d'oliva verge extra
suc de llima
sal i pebre

Escorre els cigrons i reserva'ls en un recipient alt per triturar-los. Escorre i pela la remolatxa cuita i talla-la a trossos. Afegeix la remolatxa als cigrons juntament amb el cardamom, la nata i el suc de llima i tritura-ho. Afegeix-hi una mica d'aigua si és necessari per facilitar que els ingredients es triturin bé. Incorpora un rajolí d'oli d'oliva molt a poc a p oc sobre el puré mentre es continua emulsionant. Salpebra-ho. Serveix-ho fred.

Comentaris

Entrades populars