Patés de llegums
Demà he de tornar el
llibre “La cuina dels llegums” perquè fa lleig que aquí la bibliotecària
no doni exemple, però sortint de la biblio me’l compraré a la primera
llibreria on el trobi. Quin èxit de receptes, @fundacioalicia!
Avui
he provat de fer dues de les propostes que hi ha per fer untables com
l’hummus, en aquest cas amb remolatxa i un altre amb pèsols i menta.
Boníssims els dos!
PÈSOLS AMB IOGURT I MENTA
200g de pèsols desgranats
1/2 alvocat
1/2 iogurt
Suc de 1/2 llimona
oli d'oliva verge extra
sal i pebre
5 fulles de menta
En
un cassó amb aigua abundant, cou-hi els pèsols durant 5-10 minuts fins
que estiguin tendres. Escorre'ls i fresca'ls amb aigua freda per aturar
la cocció.
Col·loca els pèsols en un got de batedora amb l'alvocat,
la meitat del iogurt, el suc de llimona i les fulles de menta.
Condimenta-ho al gust amb sal i pebre. Es pot servir escampat sobre una
torrada amb una mica d'oli d'oliva a sobre o presentat en un bol per
sucar-hi crudités.
CIGRONS AMB REMOLATXA
200g de cigrons ccuits
150g de remolatxa cuita
20ml de nata líquida
1cs de cardamom mòlt
aigua
oli d'oliva verge extra
suc de llima
sal i pebre
Escorre
els cigrons i reserva'ls en un recipient alt per triturar-los. Escorre i
pela la remolatxa cuita i talla-la a trossos. Afegeix la remolatxa als
cigrons juntament amb el cardamom, la nata i el suc de llima i
tritura-ho. Afegeix-hi una mica d'aigua si és necessari per facilitar
que els ingredients es triturin bé. Incorpora un rajolí d'oli d'oliva
molt a poc a p oc sobre el puré mentre es continua emulsionant.
Salpebra-ho. Serveix-ho fred.
Comentaris