Amanida de fonoll i pera
Fa poc més d'una setmana vaig veure a les stories de @patriciamateo
una amanida de fonoll i pera que em va enamorar. I vaig fer el 'clic'
aquell que em demana altres plats, passar de les receptes de cullera a
les més fresques. Encentar la temporada d'amanides amb aquesta és tot un
luxe. Quina recepta tan senzilla, tan bona i tan assequible!
Impressionant. A casa, tot i que alguns van arrufar el nas en un primer
moment, va triomfar!
1 fonoll
2 peres (no gaire madures)
parmesà
avellanes (jo no en tenia i faig utilitzar festucs)
vinagreta feta amb llimona, oli, sal
pebre rosa
Tallar
el fonoll a làmines molt fines amb la mandolina. També les peres,
millor si no estan gaire madures perquè si no es desfaran. Ratllar
formatge parmesà al gust. Picar festucs i afegir a l'amanida. La recepta
de Patricia és amb avellanes però jo no en tenia i he utilitzat
festucs. Per a la vinagreta, emulsionar un terç de suc de llimona amb
oli i sal. Acabeu d'especiar amb pebre o pebre rosa. I a degustar aquest
vici d'amanida!
Comentaris