Panellets de Sant Roc

Avui 16 d'agost es celebra a Barcelona la festa major més antiga de la ciutat, les Festes de Sant Roc. La seva història comença a mitjans del segle XVI quan el Consell de Cent barceloní pregà a Sant Roc que els protegís de la pesta bubònica. Quan els veïns dels voltants de la Catedral van salvar-se de la plaga de l'any 1589, van decidir crear la Confraria de Sant Roch de la Plassa Nova i agrair-ho cada any amb missa i festes.

Una de les tradicions d'aquesta festivitat són els Panellets de Sant Roc (no confondre amb els que mengem per Tots Sants). A mig camí entre el polvoró i la pasta de te, aquests dolços només es poden degustar durant la festa major. Després de ser beneïts, es regalen als assistents de la missa cantada que es celebra a Santa Maria del Pi, però també es poden comprar a la paradeta que l'associació de veïns planta a la Plaça Nova.
Fins demà encara sou a temps de participar als actes de la festa major barcelonina amb més tradició i tastar els panellets. Baixeu a la Plaça Nova i gaudiu!

Comentaris

Nani Nolla ha dit…
Molt interessant. Els desconeixia, com tants altres fets i receptes.
Gràcies per compartir-ho.
Nani

Entrades populars