Muffins de nabius per a Bel

"Anem a agafar nabius i portar-los a casa per envasar --va dir la mare. Així en tindrem per tot l'hivern. La Bel va agafar tres nabius i se'ls va ficar en el poal de llautó... Clin, clan, clun!"

Fa uns dies vam pujar a Collserola a passejar, aprofitant que des de casa i amb un cop de ferrocarrils ens hi plantem en poca estona. Quina sorpresa vaig tenir quan, tot buscant minairons, ens vam ensopegar amb una bona planta de nabius, ja que són habituals als boscos d'alta muntanya. Vam collir tots els nabius que esclataven blavor i automàticament em va venir al cap el conte de Robert McCloskey, publicat el 1948, "Nabius per a Bel".

En Bel i la seva mare surten una tarda a passejar pel turó Blau i collir nabius per fer-ne melmelada. Una mare ossa i el seu cadell han tingut la mateixa idea, i a meitat de la jornada, les dues mares, sense adonar-se, intercanvien les seves criatures. El desenllaç del conte és una barreja perfecta de suspens i divertiment. Fa uns anys l'editorial Corimbo el va recuperar en català i castellà, així que us recomano que el busqueu a la vostra llibreria i biblioteca de barri i gaudiu de la història i de les il·lustracions a una sola tinta ´blau nabiu´ perquè són totalment delicioses.


La nostra collita no va ser tan prodigiosa com per fer-ne melmelada  però sí uns bons muffins de nabius amb la recepta de la Liliana Fuchs. Com totes les seves receptes, va sortir perfecta a la primera!

Ingredients
- 50 gr de mantega
- 200 gr de iogurt natural
- 1 ou L
- 100 gr de sucre
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
- ratlladura de pela de taronja
- 260 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1/4 culleradeta de sal
- 125 gr de nabius

Preescalfeu el forn a 180ºC i prepareu una safata de muffins amb papers o engreixant-la. Mentrestant foneu la mantega i deixeu-la atemperar.
Barregeu la farina amb el llevat, el bicarbonat i la sal. En un altre recipient una mica més gran, bateu l'ou amb el sucre amb unes varilles, afegiu el iogurt, l'essència de vainilla, la pela de taronja i la mantega, intengrant-ho tot bé.
Passeu per un tamís els ingredients secs i barrejar suaument amb una espàtula. Afegiu els nabius sense moviments forts perquè es podrien trencar i tenyir la massa. Repartiu la barreja als motlles i enforneu a mitja alçada del forn durant uns 20-25 minuts fins que siguin daurats i si els punxeu comproveu que estan fets. Espereu cinc minuts abans de treure'ls del motlle i deixeu refredar completament abans de consumir-los. Bon profit!

Nabius per a Bel / Robert McCloskey. Barcelona: Corimbo, 2010. ISBN 9788484703679.

Comentaris

Entrades populars