Canelons d'ànec, pollastre i foie amb beixamel de tòfona

Aquest Nadal he volgut aprofitar per fer una recepta de canelons que tenia pendent des de feia molt de temps. Amb ànec, pollastre i foie. I una beixamel amb toc de tòfona que a mi particularment em torna molt boja. Setmanes abans de festes vaig estar provant diferents receptes i versions (amb els companys de feina com a agraïts conillets d'Índies) fins a trobar la recepta que més em va fer el pes. Us la transcric. Espero que us agradin tant com a mi, i als meus bibliotecaris preferits!

16 làmines de canelons
1 confit d'ànec (ja cuit)
2 pits de pollastre (ja cuits)
200 gr de foie micuit
500 gr de xampinyons
(o una barreja de xampinyons
amb altres bolets de temporada)
1 grapat de pinyons
2 cebes

80 gr de farina
80 gr de mantega
250 ml de caldo d'au
250 ml de llet
Tòfona
Formatge parmesà

Comencem preparant el farcit. Piquem la ceba ben fina i la sofregim a una paella amb el greix del confit.
Si no teniu el greix separat, podeu donar-li un toc de forn o microones al confit i així poder recuperar el greix fàcilment.
Desossem les carns i les trinxem amb el ganivet. Afegim el conjunt a la ceba i cuinem durant cinc minuts.

Netegem, piquem i afegim els xampinyons a la paella i cuinem fins que perdin l'aigua que deixaran anar. Salpebrem. Reservem uns minuts i incorporem el foie tot integrant-lo al conjunt.

Deixem reposar i ens posem amb la beixamel. Jo faig servir la recepta dels cuiners Javier i Sergio Torres perquè no em falla mai.
Posem la mantega a coure fins que agafi un to daurat, però compte! daurat no marró. Afegiu la farina i cuineu durant minut i mig aproximadament. Afegim la crema de llet i el caldo (millor si estan calents perquè ens ajudarà que no faci grumolls). Salpebrem i ratllem tòfona al gust, deixem coure uns 20 minuts fins que agafi cos tot remenant de tant en tant. Reservem.

Cuinem les làmines de pasta com indiqui el fabricant, estirem sobre un drap i farcim. A mi m'agrada fer-ho dins amb màniga pastissera perquè facilita força la tasca de muntar els canelons. Com us vagi millor.

Afegim un rovell d'ou a la salsa beixamel i ho barregem bé. Dins d'una safata que es pugui posar al forn, afegim una mica de la beixamel i distribuïm bé. Posem els canelons, cobrim amb la resta de la beixamel i el parmesà ratllat. Gratinem 10 minuts i servim.

BON PROFIT!!!

Comentaris

Entrades populars