La lassanya d'en Garfield
Gràcies al programa Quins Fogons!, de Ràdio Castellar, m'he animat a participar al seu esdeveniment Enfogona't amb els còmics. Quina meravella: dues passions enllaçades, genial! I quan vaig pensar en menjar de còmic el primer que em va venir al cap va ser el gat Garfield i la seva estimadíssima lassanya. Nyam! No és estrany que li apassioni aquest plat italià, és una deliciosa barreja de carn, pasta i beixamel, però alhora admet diverses variacions, així que tothom en pot menjar al seu gust. Jo us presento la recepta clàssica feta amb ragú de carn que podeu trobar a la bíblia de la cuina italiana: La cuchara de plata.
BON PROFIT, GARFIELD!
1 pastanaga - 1 ceba - 1 gra d'all - 2c d'oli d'oliva - 350g de carn de vedella picada - 100ml d'aigua - 500 g de passata de tomàquet - salsa beixamel (1/2 l aprox) - 12 làmines de pasta de lasanya - 40g de formatge parmesà
1.- Primer farem el ragú de carn: piquem la pastanaga, l'all i la ceba a dauets petits. Els sofregim 10 minuts a foc lent i removem de tant en tant. Reservem.
2.- Saltegem la vedella picada durant uns 5 minuts a foc mig, fins que quedi dauradeta i afegim les verdures sofregides. Movem de tant en tant la barreja perquè es cuinin les verdures i la carn.
3.- Afegim l'aigua i la passata i deixem que es faci a foc lent durant mitja hora. Per donar-hi encara més sabor podem incorporar-hi un branquilló de romaní fresc o una fulla de llorer. Preparem la salsa beixamel i ratllem el formatge parmesà.
4.- Encenem el forn a 180ºC i agafem una safata de forn on hi posarem una mica de ragú de carn i a sobre una mica de salsa beixamel. Les capes han de ser fines (com si posèssim melmelada a sobre d'una torrada). Disposem les làmines de pasta i repetim l'operació fins que omplim la safata, tenint en compte que l'última capa ha de ser de pasta regada amb salsa beixamel.
5.- Posem el formatge parmesà per sobre i l'enfornem durant 35 minuts.
Comentaris
Petonets!
Ha de quedar molt bona i gustosa amb la carn de ragú ;)
Gràcies a tots pels comentaris! :)
'...'
'Hacen falta años de práctica para perfeccionar esta técnica! ÑAM ÑAM ÑAM'
-Garfield dixit jajaja