Entrepà de Nadal (del 15)
Si hi ha una cosa com
quasi res més, són els entrepans. Dolços,
salats. Amb el pa de barra, de pagès, de motlle. Amb crosta, sense crosta. M’apassionen.
Molts records que guardo de la infantesa estan relacionats amb aquesta opció
per menjar que pot ser tan creativa i variada a l’hora. Un dels meus entrepans
favorits quan era petita era el de tonyina, amb maionesa i olives. Uf! Em cau
la baba només de recordar-ho, però ni d’altres, com el chivito que també és una
adicció. I els frankfurts? Un imprescindible quan viatjo a Madrid és un brutal
entrepà de calamars. Guau, no menjaria altra cosa...
Així que sempre vaig rere
algun llibre amb receptes originals, provant bars nous amb les seves
especialitats i mirant de reproduir-les a casa. També tinc afició a relacionar
els entrepans amb moments especials o esdeveniments concrets. Si vaig a un
concert, me’n faig un. Per viatjar, un altre. Si vaig d’excursió a la muntanya,
aquell altre. Com veieu, és una gran afició.
I no podia deixar passar
la nova convocatòria del bloc Els fogons de la Bordeta amb la seva
proposta de fer entrepans per a la recepta del quinze d’aquest mes. Amb totes
les receptes que rebran segur que en trobaré moltes per fer i estic decidida a
reproduir-ne una i batejar-la amb el nom “entrepà del 15 de maig”.
L’entrepà que jo proposo és
una recepta que ha esdevingut un clàssic a casa. El vam fer per primer cop per
Nadal. No té gaire d’especial, és un entrepà d’aprofitament amb ceba, pollastre
i xampinyons.
Pa – ceba – xampinyons –
sobres de pollastre rostit – formatge crema
Sofregiu la ceba tallada
a tires amb els xampinyons. Quan hagin enrossit, afegir una bona cullerada, o
dues, de formatge cremós. Apagueu el foc i remeneu fins que es desfaci bé.
Afegir les sobres de pollastre rostit i posar-ho al pa de barra partit per la
meitat. Com veieu, jo no tenia pollastre rostit ni pa de barra, així que he
utilitzat pa de pagès i pit de pollastre a la planxa.
Boníssim!!!
Comentaris
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Moltes gràcies per participar!
Petonet!
M'encanta el teu entrepà de Nadal! :)
Eva