Pastís d'aniversari núm. 31

Ha passat un mes des que el meu advocat va fer 31 anys i com que sempre em porta al corrent tots els meus assumptes, no podia deixar de cuinar-li un bon pastís d'aniversari.
Així aprofito i participo a la iniciativa del bloc Memòries d'una cuinera que aquest mes la dediquen als pastissos d'aniversari.

A casa som uns addictes totals i sense remei a la Caotina: cacau soluble en pols que vam descobrir gràcies a la nostra cunyada suïssa. I en aquest ingredient he basat el pastís.

200g farina - 100g caotina + 100g cacao en pols amarg - 150g sucre - 120gr mantega fosa - 120ml llet - 3 ous grans - 3 culleradetes d'impulsor

Escalfem el forn a 170 graus. Barregem els ingrendients secs fins que s'hagin integrat bé.

En un bol, batem els ous afegint el sucre progressivament, fins que doblin el volum i siguin d'una tonalitat més clareta. Sense deixar de batre, incorporem a raig fi la llet i la mantega barrejades. Emulsionarà una mica, agafant cos.

Afegim de cop la barreja d'ingredients secs i barregem molt enèrgicament fins que obtingutem una barreja sense grumolls.

Aboquem la barreja al motlle escollit (que tindrem ja ben enfarinat) i ho enfornem a 170 graus durant una hora o fins que punxem un escuradents i surti net.

Deixem reposar cinc minuts dins del motlle i el passem a una reixa fins que es refredi del tot.

Com es pot aprenciar en el tall, és un pastís molt esponjós. I ja us asseguro que és facilíssim de fer i que el sabor a cacau és ben potent. A nosaltres ens ha tornat bojos i el repetirem, de ben segur!

Comentaris

BakeOrDie ha dit…
Que ricooo!! A ver si me preparas a mi otro! El abogado debió de quedar muy contento con su pastel :)
Coses de Llàbiro ha dit…
No coneixia la caotina.
Clar, ja veig que el vols tenir ben content!
Petons i gràcies per participar al memòries.
Jo tampoc conec la caotina, el pastís te una pinta molt bona, gracies!
Un petonet

Entrades populars