Adicta als LUKUMAS

Just uns mesos abans que marxèssim del barri de Gràcia, l'Advocat i jo vam veure un dia com un local del carrer Torrent de l'Olla estava en obres i col·locaven unes rajoles de ceràmica a les parets que ens encanten (ambdós som molt aficionats al disseny d'interiors i ens apassionen aquests detalls). Més endavant, quan el local va obrir, vam poder comprovar que era un obrador de dolços, però sempre que ens hi apropàvem resultava que era tancat. L'estètica del local ens va enamorar i ja només per això sabíem que algun dia hi aniríem. Es tractava del LUKUMAS.

Vam fer la mudança al nou barri i des de llavors hi hem anat força vegades. Travessem tota la ciutat per tastar els deliciosos lukumas. Resulta que el local no era un obrador de dolços sinó un obrador de lukumas, la versió grega dels doughnuts (aclariment: em refereixo a la paraula no a la recepta). El porta en Petros, un noi grec (de Salònica) que ha après dels seus pares la recepta dels lukumas. Si no els heu tastat, ja esteu trigant. Són espatarrantment bons!

La diferència que jo hi vaig trobar amb els típics dònuts nostres o els americans és la seva lleugeresa. No pesen. No hagués dit que eren fregits, sembla que s'hagin enfornat. Aquesta ja és una primera pista força clara de la qualitat del producte. Són com un tros de núvol farcits de xocolata, crema o melmelada. També és nota moltíssim que els cuinen diàriament i de manera artesana.

A LUKUMAS podreu trobar una oferta variada dins de l'únic producte que serveixen (a banda del cafè o els sucs):
- els lukumas: en forma d'anell, glassejat amb sucre o cobertura
- els strogylo: sense foradar, farcit de cremes o melmelada i amb cobertura
- el lukumaki: els forats dels lukumas farcits i recoberts, són una delícia més petita per si heu de fer un petit mos. Són irressistibles!
- i per últim, els ekler (no sé si és un mot/acudit referit als éclairs) el mateix lukumas però en forma allargada.

Us animo a fer una visita a LUKUMAS, esmorzeu, bereneu o el que calgui, però sobretot emporteu-vos-en uns quants per després. Jo ja sóc una adicta als lukumas...!

Comentaris

Sílvia A. ha dit…
Sempre diuen que no t'ananiràs a dormir sense saber una cosa nova, i avui he apres dues: un nou local i que eren els lukumes i demés.
Moltes gràcies!
Gemma ha dit…
Amb tu sempre descobreixo nous dolços espectaculars! He estat a Grècia, però no he tastat aquests lukumas tan bons. I si són més lleugers que els donuts segur que m'agradarien ;)
BakeOrDie ha dit…
Que buena pinta! Realmente a simple vista no parecen diferentes a los donuts americanos. Voy a ver si encuentro alguna receta y probaré de hacerlos caseros a ver que tal quedan :)
BakeOrDie ha dit…
Iris! He estado indagando y resulta que en realidad estos donuts son iguales que los americanos o los nuestros! Simplemente el nombre es el que le dan en Grecia (loukoumas) pero la receta es exactamente igual que la americana!! Yo los americanos los he preparado un par de veces pero como no los he publicado en el nuevo blog voy a aprovechar y los voy a volver a hacer! :)
Irisibula ha dit…
Silvia A., Gemma, moltes gràcies pels vostres comentaris tan dolços i atents. Sou molt maques. Si teniu l'oportunitat tasteu-los.

I per a les tres, en general, crec que no m'he explicat bé. Volia dir que lukumas és la versió grega de doughnuts. De paraula a paraula. No en la recepta. La recepta és la mateixa. Si cliqueu un dels enllaços de l'entrada, és un vídeo on el Petros explica la recepta i és la mateixa.

Com a dada extra apunto que els seus són especialment lleugers, però com a apunt de la qualitat del producte i d'en Petros, però no perquè ells facin una recepta típicament grega. No ho és.

Us convido a tastar els dònuts del Lukumas. Són els millors de Barcelona! :P

Entrades populars