La xocolata de Roald Dahl, a El nen

“—Ja ho tinc, senyor Cadbury! —cridaria, dipositant el pot de xocolata al seu davant—. És fantàstic! És fabulós! És meravellós! És irresistible! Pausadament, el gran home agafaria la meva xocolata acabada d’inventar i la tastaria. Se la passejaria per la boca. I d’un salt s’alçaria de la butaca i cridaria: —Ho ha aconseguit! Ho ha fet! És un miracle!”

.
El 13 de setembre és l'aniversari del naixement de Roald Dahl i des del 1995 també es celebra el dia internacional de la xocolata, com a homenatge al gran escriptor gal·lès, creador de "Charlie i la fàbrica de xocolata". Sabíeu, però, quina és la llavor que donà com a fruit aquesta gran obra de la literatura infantil?

A “El nen: contes d’infància”, les seves memòries d’infantesa, Roald Dahl dedica tot un capítol a la xocolata recordant el temps en que la fàbrica Cadbury lliurava rajoles de xocolata als alumnes de la seva escola perquè les tastessin i i diguessin si eren del seu gust, puntuant les noves creacions i afegint suggeriments.

És en aquest moment quan Dahl és conscient que les fàbriques de xocolata disposen dels seus propis laboratoris i sales d'invents per crear les elaboracions més delicioses i on s’imagina a sí mateix com un gran mestre de la xocolata més prodigiosa. Trenta cinc anys després va escriure la meravellosa història protagonitzada per Willy Wonka.
Per cert, la seva xocolata preferida, la rajola Cadbury fruits & nuts.

Comentaris

Entrades populars