Rotlles de canyella de Fjällbacka

"L'Erica va deixar les bosses de la botiga damunt la taula de la cuina i va començar a emplaçar el seu contingut. Tot i tenir bones intencions, les bosses no estaven tan plenes d'aliments sans com ella havia planejat abans d'entrar a la botiga. Però quan, si no en un dia tan penós com aquell, podria permetre's el luxe de comprar unes llaminadures? Com si es tractés d'un senyal, l'estómac li feia rau-rau, de manera que va col·locar al plat dos pastissets de canyella, que equivalien a dotze punts vermells a la fitxa d'El pes ideal, i se'ls va servir acompanyats d'una tassa de cafè." -- LÄCKBERG, Camilla. La princesa de gel. Barcelona: Ara Llibres, 2010.

La sèrie de novel·les de Camilla Lackberg 'Fjällbacka' estan farcides de referències als rotlles de canyella tan tradicionals als països escandinaus que actualment fan furor arreu del món. Al meu barri en tenim dues botigues especialitzades! Jo no en sóc especialment fan, trobo que embafen força, però menjar-me'n un en una ocasió especial no em fa res. Avui que a Suècia celebren el dia nacional del rotlle de canyella m'he decidit a fer-los a casa amb la recepta del programa Cuines que van emetre divendres. N'he fet la meitat de quantitat i només un l'he banyat amb el glassejat. La resta els he decorat amb sucre perlat i un glassejat més diluït.

Comentaris

Entrades populars