Sopa de ceba gratinada
París. París. París. Sempre em quedarà París. Soc poc objectiva amb la capital francesa, sempre l’estimaré de manera incondicional. Totes les vivències que he viscut allà, fins i tot les agredolces, les guardo amb afecte.
Fa un parell d’anys que no torno i ja em cou l’absència, tant que he reproduït la que per a mi és la millor sopa de ceba gratinada del món, la del bistró Chez Denise (amb permís de la versió que en fa l’admirada Teresa Duran).
Sopa de ceba gratinada de Chez Denise
3 cebes mitjanes
30g de mantega
1,5 litres de brou de carn
1 raig de Porto
1/2 baguette per fer-ne rodanxes de pa fregit (si les fregueu amb all, molt millor)
170gr d’emmental ratllat
Tallar molt fines les cebes i coure suaument en una paella amb una cullerada de mantega. Ofegar amb el brou de carn (si no en teniu podeu substituir-lo per brou de pollastre) calent. Afegir un raig de Porto i deixar que bulli un parell de minuts. La ceba no ha de quedar cuita del tot. Servir els plats, afegir el pa fregit per sobre i el formatge. Gratinar. I a gaudir.
Comentaris